Kjekt å vite for deg som skal til Klinikk for bildediagnostikk

Henvisning

Undersøkelser utføres på henvisning fra lege, tannlege, manuellterapeut eller kiropraktor.
Legen sender som regel henvisningen direkte til oss. Du vil motta et innkallingsbrev med timeavtale.

Innkallingsbrev

Les innkallingsbrevet nøye. Der står det hvor du skal møte til undersøkelse. Det står også skrevet dersom du skal gjøre egne forberedelser før du møter.

Endring eller avbestilling av time

Ved behov for å endre, avbestille eller (annen) informasjon om time, ta kontakt med timebestillingen (72 82 53 30). Dersom du avbestiller timen eller ikke møter, kan ikke sykehuset garantere at du får helsehjelp innen den fristen du har fått.

Om alle møter til timene sine, blir ventetiden i spesialisthelsetjenesten kortere.

Egenandel

Informasjon om hva du må betale finnes her. Kommer du ikke til avtalt time, vil du også bli belastet.

Hvor skal du møte

I innkallingsbrevet står det hvor du skal møte. Senter og grunn for innkalling behøver ikke å ha noen sammenheng. Ved hasteundersøkelser er det oppmøte på Gastrosenteret 2. etasje, bildediagnostikk. Henvisning må medbringes.
Ved røntgen Røros sykehus og røntgen Orkdal sjukehus henvender du deg i ekspedisjonen når du kommer.

Bekledning

Vær oppmerksom på at det ofte er nødvendig å kle av området som skal undersøkes. Det er derfor fint om du møter i tøy som er lett å ta av og på. Vi setter pris på om du på forhånd tar av smykker, klokker og piercinger før du møter til undersøkelse.

Ved oppmøte

Henvend deg i ekspedisjonen for registrering ved oppmøte. Vi bestreber oss på at du kommer inn til avtalt tid. Noen ganger kan det dessverre oppstå uforutsett ventetid.

Resultat av undersøkelsen

Resultatet av undersøkelsen kan du dessverre ikke få med en gang. Bildene skal granskes av en røntgenlege og svar vil bli sendt legen som henviste deg. Ved akutte tilstander vil det bli gitt et foreløpig svar like etter undersøkelsen.

Transport

Vi har ikke anledning å rekvirere drosje. Rekvisisjon for pasientreise må du ta med fra de som henviste deg til oss. Men vi bestiller gjerne en drosje til deg. Det finnes også drosjeholdeplasser utenfor sykehuset.

Informasjon om stråling

Her finner du informasjon om stråling

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg få bildene mine med meg?

Vi lagrer bildene som er utført på Bildediagnostikk, og du kan få med deg en CD med bildene​. Kontakt røntgenarkivet på telefon (72 82 53 30, innvalg 3) eller oppsøk de i Nevrosenteret, 2 etasje St. Olavs hospital, Øya. Ta kontakt med ekspedisjonen til bildediagnostikk der.

Kan jeg hente ut Gastrografin på forhånd?

Ja, det kan du inntil 3 dager i forkant (pga holdbarhet). Skal noen andre enn du selv hente ut legemiddelet, må vedkommende ha med din og sin egen legitimasjon, samt en fullmakt på at vedkommende kan hente dette ut for deg.

Blir svar sendt til fastlege?

Dersom du er henvist fra avdeling eller poliklinikk, kan du be om å få sendt kopi av svar til fastlege når du møter til undersøkelse. Er det fastlegen som henviser, går dette automatisk.

Sist oppdatert 04.04.2022