Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Små justeringer

Et skjermbilde av et videospill

Ernæringsarbeid skal ikke være prosjektbasert, men noe hele ansattgruppa skal være samlet om i et langt tidsperspektiv. Det er snakk om å legge opp til livsstil som vil gi gode sjanser for år uten sykdom. For å jobbe med motivasjon og vaner som kan gi dette, så må tjenesteytere gå i takt med tjenestemottakere, veilede der behov og finne gode løsninger. For mange kan det være fristende å starte med flere endringer i kostholdet, fjerning av det som er godt og noen mål som i realiteten gaper litt for vidt.

Men for at det skal være bærekraftig og noe som lar seg gjennomføre, så anbefales det å starte i det små. Ta utgangspunkt i kostrådene. Se hvor mange porsjoner frukt, bær og grønnsaker det er i kostholdet til tjenestemottakeren og start med å justere dette oppover. Hva slags muligheter er det for å spise frukt til frokost? Eller grønnsaker til lunsj?

Sett små mål, det kan øke motivasjonen til å bli med på dette og vil gi følelsen av mestring om det blir en suksess.

Sist oppdatert 07.10.2025