Revmatologisk poliklinikk

Revmatologisk poliklinikk har ansvar for diagnostisering og behandling av pasienter med revmatiske sykdommer som ikke har behov for dag- eller døgnopphold. Det kan være medisinske vurderinger, ultralyddiagnostikk av muskler, sener, skjelett og ledd, bentetthetsmålinger og leddpunksjoner. Vi gir også legemiddelopplæring for aktuelle medikamenter i forbindelse med din behandling.

Revmatologisk poliklinikk ligger i 4. etasje i Bevegelsessenteret.
Infusjonsenheten, som også er en del av vårt polikliniske tilbud, holder til i 6. etasje.

Vi jobber tett med de andre enhetene på avdelingen, og har i tillegg et godt og nødvendig samarbeid med blant annet fysio- og ergoterapeut. Ved behov kan de tilby undersøkelse, veiledning og behandling innen sine fagfelt.
Dersom du har behov bistand fra sosionom og klinisk ernæringsfysiolog koordinerer vi slik avtale.

Et av våre innsatsområder er økt fokus på unge voksne under 25 år. Vi vet at overgangen fra å være barn og ungdom til voksen som revmatiker kan være krevende. Du må forholde deg til nye krav og valg for det videre livet med skole, utdanning og jobb. Vår kompetanse kan bidra til å gjøre denne fasen i livet lettere for deg. Det er målet vårt. Dersom du er mellom 16-25 år får du et eget direktenummer til ungdomskoordinator ved avdelingen. Dersom du ikke har dette nummeret kan du ta kontakt med oss via meldingsfunksjonen i HelsaMi.

Ved poliklinikken bruker vi et Callback tilbakeringesystem. Det kan ta opptil 3-5 arbeidsdager før du blir ringt tilbake, og vi anbefaler at du først går inn på stolav.no/revmafaq og leter etter svar på dine spørsmål. Dersom du er pasient hos oss kan du også sende oss en direktemelding i appen/nettsiden HelsaMi.

 

Dersom du ønsker å ringe vår callback-tjeneste:

Ring nr. 72 82 61 11. Dette er en telefonsvarertjeneste, og vi ringer deg tilbake ved valg 2, 3 og 4. For at vi skal få vite hva henvendelsen gjelder vil du få fire valg:

Avbestilling/endring av time (tast 1)
Samtale med sykepleier (tast 2)
Bestilling/spørsmål om resept (tast 3)
Infusjonsenheten (tast 4)
Andre henvendelser (tast 5)


Velg det som henvendelsen gjelder og tast inn ditt fødsels- og personnummer. Det er viktig at du følger instruksen nøye for at samtalen skal bli registrert. Du blir imidlertid kun forsøkt oppringt tre ganger, så det er viktig at du legger inn hvilke tidspunkt du ikke er tilgjengelig på telefonsvareren.

Kontakt

Telefon

  • Mandag 08:00 - 16:00
  • Tirsdag 08:00 - 16:00
  • Onsdag 08:00 - 16:00
  • Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 16:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

St. Olavs Hospital Revmatologisk avdeling Postboks 3250 Torgarden 7006 TRONDHEIM

Melding til avdelingen

Dersom du er pasient hos Revmatologisk avdeling kan du sende en direktemelding til sykepleier ved avdelingen via appen/nettsiden HelsaMi.

Slik finner du fram

Oppmøtested

Bevegelsessenteret, henvendelse i skranken i 4 etasje.

Bevegelsessenteret

Olav Kyrres gate 13

7030 Trondheim

Artikler

  • Om biologisk behandling

    Biologiske legemidler består som regel av proteiner som er fremstilt i levende organismer som bakterier, sopp og cellekulturer. I utviklingen av medikamentene er bioteknologiske metoder er benyttet.    

  • Informasjon til fastlege ved PORS

    Pasientstyrt oppfølging ved revmatisk sykdom