Bilde av brukere i aktivitet på Vardesenteret. Flere sitter rundt bordene, det er håndarbeid som er aktiviteten på bildet.

Vardesenteret og Pusterommet

Vardesenteret og Pusterommet er et tilbud til kreftpasienter og pårørende. Her arrangeres kurs, aktiviteter og treningstimer.

Last ned brosjyre med våre tilbud (pdf)

Vi har gått over til å ha en brosjyre som sier noe generelt om våre tilbud. Tidspunkt for arrangementene og informasjon om påmelding finnes alltid oppdatert på våre nettsider.​

Les mer om tilbudene og se oppdatert timeplan (ekstern side)

Nå har det blitt enda lettere for deg som kreftrammet å få støtte og veiledning fra oss på Vardesenteret og Pusterommet på St. Olavs hospital – også for deg som ikke har mulighet til å besøke oss. Våre digitale tilbud er tilgjengelige i ditt eget hjem eller nærområde.

 
Vi har treningstimer, temamøter og kurs som foregår digitalt. I tillegg kan du som bor i Trøndelag eller Møre og Romsdal nå bestille én-til-én-samtaler med våre fagpersoner og likepersoner.


 

Les mer om våre digitale tilbud

Vardesenteret finnes det tilbud og aktiviteter både til deg som er pasient, og til deg som er pårørende. Du kan delta på kurs og aktiviteter, få informasjon og veiledning av ulike fagpersoner og møte likesinnede eller bare finne ro. På Vardesenteret finner du et fellesskap med andre i lignende situasjon, og kan få svar på spørsmål
som ofte dukker opp når noen får kreft. Vi kan også hjelpe deg til å finne ut av hvilke tilbud som finnes for deg der du bor. Mange opplever at å snakke med en likeperson kan være nyttig. En likeperson er en person med egen krefthistorie som kan dele av sine erfaringer. Kom gjerne innom senteret for å se om vi har aktiviteter som passer for deg.

Pusterommet er et trenings- og aktivitetssenter der du som kreftpasient skal få kyndig veiledning og motivasjon til å komme i gang med fysisk aktivitet. Her blir det fysiske aktivitetsnivået skreddersydd den enkeltes funksjonsnivå og i sentrum står mestring og velvære. Forskning viser at fysisk aktivitet er svært verdifullt både mens behandlingen pågår og i rehabiliteringsfasen.

Du må ha henvsining fra lege for å kunne trene ved Pusterommet, samt betale egenandel for innkomstsamtale, individuelle treninger med fysioterapeut og gruppetrening. Ved gruppetrening betales egenandel bare ved første oppmøte. Egenandelen per 2024 er 386,- og inngår i grunnlaget for frikort. Du vil få tilsendt faktura i posten (Digipost hvis du har det), dette medfører ikke ekstra gebyr.
 
Hvis du går til behandling ved St. Olavs hospital, er det din behandlende lege som henviser deg. Hvis du ikke behandles ved sykehuset, kan fastlegen din sende henvisning. 

 

Du finner oss i Mauritz Hansens gate 1F på St. Olavs hospital, Øya.

Vardesenteret

Pusterommet


 

Følg oss på Facebook!

Sist oppdatert 08.09.2023