Bilde av hovedinngangen til Vardesenteret og Pusterommet

Vardesenteret og Pusterommet

Vardesenteret og Pusterommet er en møteplass med varierte tilbud til kreftpasienter og pårørende. Her arrangeres kurs, temamøter, gruppetrening og mye annet. Flere av våre tilbud er tilgjengelige digitalt.

Vardesenteret finnes det tilbud og aktiviteter både til deg som er pasient, og til deg som er pårørende. Du kan delta på kurs og aktiviteter, få informasjon og veiledning av ulike fagpersoner, møte likesinnede, eller bare finne ro. På Vardesenteret finner du et fellesskap med andre i lignende situasjon, og kan få svar på spørsmål som ofte dukker opp når noen får kreft. Vi kan også hjelpe deg med å finne ut av hvilke tilbud som finnes for deg der du bor. Mange opplever at å snakke med en likeperson kan være nyttig. En likeperson er en person med egen krefthistorie som kan dele sine erfaringer. Kom gjerne innom senteret for å se om vi har aktiviteter som passer for deg.

Pusterommet er et trenings- og aktivitetssenter der du som kreftpasient skal få god veiledning og motivasjon til å komme i gang med fysisk aktivitet. Her blir det fysiske aktivitetsnivået skreddersydd ditt funksjonsnivå, og i sentrum står mestring og velvære. Forskning viser at fysisk aktivitet er svært verdifullt både mens behandlingen pågår og i rehabiliteringsfasen.

Du må ha henvsining fra lege for å kunne trene ved Pusterommet, samt betale egenandel for innkomstsamtale, individuelle treninger med fysioterapeut og gruppetrening. Ved gruppetrening betales egenandel bare ved første oppmøte.  Egenandelen per 2024 er 386,- og inngår i grunnlaget for frikort. Du vil få tilsendt faktura i posten (Digipost hvis du har det), dette medfører ikke ekstra gebyr.

Hvis du går til behandling ved St. Olavs hospital, er det din behandlende lege som henviser deg. Hvis du ikke behandles ved sykehuset, kan fastlegen din sende henvisning.

Vi har en brosjyre som gir en generell oversikt over tilbudene på senteret:

Last ned Vardesenteret og Pusterommet sin brosjyre (pdf)

Detaljert oversikt med informasjon om tidspunkter og påmelding finner du i en lenke lenger ned på denne siden.

 

Slik finner du fram

Oppmøtested

Du finner oss i Mauritz Hansens gate 1F på St. Olavs hospital, Øya. Det er skiltet til hovedinngangen fra pasienthotellet.

Mauritz Hansensgate 1F

Mauritz Hansensgate 1F

7030 Trondheim

Oversikt over tilbud

På nettsiden vår finner du fullstendig oversikt over våre tilbud og aktiviteter. Her finner du også informasjon om påmelding og henvisning, samt strømmelenker til de digitale aktivitetene.

Vardesenteret og Pusterommet
Senterkoordinator sitter ved et bord med en bærbar datamaskin

Praktisk informasjon

St. Olavs hospital tilbyr et trådløst gjestenett som heter HMNGuest. Gjestenettet er tilgjengelig ved alle sykehusets lokasjoner i hele regionen. 
  • Koble til deg trådløsenettet HMNGuest.
  • Åpne nettleseren og følg veiledningen.
  • Du vil få en SMS med brukernavn og passord. 
  • Passord er gyldig i én uke.

Pasienthotellet Hotell St. Olav ligger på Øya i Trondheim ​og driftes av Compass Group.


Les mer om pasienthotellet

​Normalt er det fastlegen som henviser til en avdeling på sykehuset. Hvis avdelingen ikke har oppgitt noe annet, så må du kontakte din fastlege for å få hjelp.

Kiosker:

 

Butikker:

  • Bunnpris storbutikk ligger i Elgesetergate 18
  • Coop Prix  ligger i ​Klostergata 46

 

Blomster:

Kioskene på Øya-området selger friske blomster.

 

Frisør:

​​​Den private frisørsalongen ligger i Gastrosenteret.
Telefon: 72 82 54 14

Det er ikke tillatt å røyke på sykehusets område. Kiosker inne på sykehusområder selger ikke tobakksvarer.

Tobakksskadeloven (også kalt røykeloven) forbyr også bruk av e-sigaretter, både med og uten nikotin.

Om røykeloven og røykeforbudet (Helsedirektoratet)