Fotografi: Luftbilde av bygget

Utredning- og behandlingsenheten

Utredning- og behandlingsenheten er en 5-døgnsenhet som tar imot ungdommer mellom 12 og 18 år. Tilbudet ved enheten består i utredning- og behandling av psykiske lidelser. Enheten kan ta imot 8 pasienter samtidig og har 23 ansatte. En henvisning fra en av våre poliklinikker er nødvendig.

Seksjonsleder: Sonja Grønås

Ungdommene som blir lagt inn hos oss har behov for et mer omfattende tilbud enn hva en poliklinikk kan tilby.

Et utredningsforløp er vanligvis fire til seks uker, og ungdommen blir i den perioden utredet for barne- og ungdomspsykiatriske diagnoser.

Et behandlingsforløp vil variere i lengde, men kan ofte strekke seg over måneder.

Utredning/behandling består av miljøterapi, individualsamtaler og familiesamtaler. Rundt hver pasient etablerer vi et team bestående av miljøpersonal, enhetens ledelse, lege, psykolog, familieterapeut og kontaktlærer fra Lianvatnet skole.

Lianvatnet skole er en viktig del av tilbudet. Enheten samarbeider tett med ungdommens foreldre/ omsorgsbase, poliklinikk og evt. andre instanser.

Informasjon som kan være greit å vite før du kommer til enheten.

Rom:

Alle ungdommene har eget rom med bad. Det er tillatt å ta med personlige eiendeler, etter avtale, for å gjøre rommet mer personlig.

Mat:

Frokost, middag og kveldsmat inntas i enheten, lunsj spises på skolen. Middagsmeny for hele uka henges opp hver mandag.

Måltider:

08.00 Frokost

15.30 Middag

20.00 Kveldsmat

Telefon:

Det er lov å ha med egen mobiltelefon, den skal brukes på rommet.

Data/internett:

Ungdommene kan ha med egen PC. Denne skal  brukes på rommet. For de som vil ha med PC, lages egne avtaler for både bruk og oppbevaring av PC. Skjermbruk skal ikke komme i konflikt med planlagte aktiviteter, måltider eller skole.

Det er trådløst internett i enheten.

Aktiviteter står sentralt under oppholdet ved enheten. Hver kveld er det ulike aktiviteter og planer på programmet. Alle ungdommer har sin egen ukeplan/dagsplan. Vi har lagt ved et eksempel på ukeplan (pdf).

Aktivitetene fordeles slik:

Mandag - kreativ gruppe

Hver mandag er det kreativ gruppe som ledes av miljøterapeuter med kompetanse i kreative metoder. Musikk, maling og tegning er eksempler på metoder som blir brukt. Det er ikke nødvendig med forkunnskap på området. 

Tirsdag - aktivitet utenfor enheten

Enheten disponerer en minibuss. Da drar vi på planlagte aktiviteter som varierer med årstiden og tilbud. Eksempler på dette kan være bowling, go-cart, kino, fotballkamp, pizza etc. I løpet av et utredningsforløp vil ungdommen tilbys ulike aktiviteter slik at personalet kan bli kjent med ungdommen i forskjellige situasjoner. 

Onsdag - romvask og besøkskveld

Etter middag vasker og rydder ungdommene eget rom. Ungdommene kan ta imot besøk av familie og venner eller dra ut fra enheten etter avtale. 

Torsdag - aktivitet

Denne dagen blir også brukt til aktiviteter, som oftest i nærområdet.

 

Youtube-video: En omvisning av Utredning- og behandlingsenheten

 

Kontakt

Telefon

  • Mandag DØGNÅPEN
  • Tirsdag DØGNÅPEN
  • Onsdag DØGNÅPEN
  • Torsdag DØGNÅPEN
  • Fredag STENGT
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Postadresse

St. Olavs hospital HF
BUP, Utredning- og behandlingsenheten
Postboks 3250 Torgarden
7006 Trondheim

Slik finner du fram

Oppmøtested

Hovedinngangen til Utredning- og behandlingsenheten er i 1. etg. 
Enheten disponerer areal og rom i både 1. etg og kjeller.

Vådanvegen 45, Lian

Vådanvegen 45

7024 Trondheim

Praktisk informasjon

Parkering:

Ved BUP Seksjon Lian er det gode parkeringsmuligheter dersom du reiser med bil. Det er fortiden ingen parkeringsavgift eller behov for parkeringsbevis.

Ved Haukåsen friluftsbarnehage og administrasjonsbygget til BUP Seksjon Lian (Bygg 63) finner du en stor parkeringsplass. Lengre opp ved Lianvatnet skole og Akuttenheten (bygg 49) er det også en større parkeringsplass det er mulig å benytte.

Buss:

Nærmeste bussholdeplass er Ola Setroms veg. Fra denne holdeplassen tar det ca. 12 minutter å gå til BUP Seksjon Lian. Følgende busser kjører pr. mars 2023 forbi Ola Setroms veg: 11, 50, 52, 53, 108.

Fra bussholdeplassen Dalgård tar det ca. 17 minutter å gå til BUP Seksjon Lian. Her kjører buss 11, 50, 52, 108 og 53 forbi pr. mars 2023.