Behandlingsmuligheter

Det er vanlig å tenke at psykologisk behandling er det samme som en samtale mellom en pasient og en terapeut inne på et kontor. Men det finnes flere måter å få behandling på. Her får du informasjon om ulike behandlingsmuligheter. Sammen med din behandler kan du finne ut hva som passer best for deg.

Klikk på bildet for å spille av videoen. Den beskriver hvilke behandlingsmuligheter som finnes for mennesker som sliter med sin ​Video: Klikk på bildet for å spille av videoen. Den beskriver ulike behandlingsmuligheter for psykiske lidelser. 

De fleste kjenner til tradisjonell samtalebehandling hvor du møter en terapeut ansikt til ansikt for samtale. Men det er mange måter å motta behandling på.
Du kan møte din behandler gjennom en videokonsultasjon hvis det passer deg bedre. Da er du ikke avhengig av å møte fysisk på DPS. Det er også mulig å kombinere fysisk oppmøte med videokonsultasjoner om det passer best for deg, og din behandler tenker det er hensiktsmessig.

Illustrasjon av en kvinne som sitter og ser på en pc-skjerm. På skjermen er det en mann.

Det er mulig å motta behandling via internett med tett oppfølging av en behandler, gjennom skriftlige meldinger. Behandleren følger deg gjennom hele behandlingen. I tillegg får du en oppstarts- og avslutningssamtale. Dette er en ny behandlingsform som flere og flere pasienter benytter seg av. Denne behandlingen har ofte kortere ventetid, så du kan komme raskt i gang, og du kan jobbe med din egen behandling hvor og når det måtte passe for deg. Vi tilbyr denne behandlingen for sosial fobi, panikklidelse og depresjon. Nedenfor kan du se tre videoer basert på ekte pasienthistorier om disse diagnosene.
 
Klikk på bildene for å se video.

​Ønsker du mer informasjon om veiledet internettbehandling, ​ta kontakt med Senter for eTerapi på telefon: 72 82 49 94

Hvis du ønsker denne behandlingen og den passer for deg, kan du komme raskt i gang. Les mer om tilbudet i lenken under. 
 

Å møte andre i samme situasjon kan være terapeutisk i seg selv. På tross av at noen kan kvie seg for å gå i gruppe opplever mange denne måten å jobbe på som hjelpsom og meningsfull. Gruppene ledes av en eller to behandlere. Det finnes mange ulike gruppetilbud på DPS.

Illustrasjon av en gruppe mennesker som sitter og snakker sammen. To menn og to damer.


For noen lidelser anbefales det behandling med medisiner, gjerne i kombinasjon med annen behandling. Sammen med en behandler kan du få informasjon om fordeler og ulemper med medisiner. Det vil i samarbeid med deg vurderes om dette er en aktuell behandling for deg.

I tillegg finnes det andre behandlingsformer som trening og fysikalsk behandling hos fysioterapeut.
Sist oppdatert 06.03.2024