Forskning

Good Clinical Practice (GCP) 2

Vil du lære hvordan man gjennomfører legemiddelstudier eller andre kliniske intervensjonsstudier?

17.
april
2024
  1. 17. apr. 2024, 09:00 - 15:00
Påmelding

Tid og sted

Når

  1. 17. apr. 2024, 09:00 - 15:00

Type arrangement

Forskning

Arrangør

Forskningsavdelingen St. Olavs hospital

Hvor

Digitalt via Zoom

Påmelding

Frist for påmelding: 09. apr. 2024
Påmelding

Kursinnhold:

- Kurset dekker prosjektleder og sponsors ansvar i kliniske studier, med spesifikk fokus på legemiddelstudier. Sponsoroppgaver er bl.a. å skrive protokoll, korrespondere med myndigheter, utarbeide pasientinformasjon/samtykke. Sponsor er initiativtaker og ansvarlig for hele studien.
- Kurset skal sette prosjektleder og sponsor i stand til å planlegge og gjennomføre kliniske studier, og spesielt legemiddelstudier. 
- Videre ønsker vi å gi alle typer studiemedarbeidere innsikt i oppgaver relatert til planlegging, koordinering og praktisk gjennomføring av kliniske studier.
- Tema som blir gjennomgått inkluderer blant annet protokollskriving, søknader om godkjenninger, risikovurderinger, DPIA, pasientrekruttering, datahåndteringsløsninger, og statistisk analyseplan.

Målgruppe:

Kurset retter seg mot forskere, prosjektledere, forskningsledere, stipendiater, leger, studiesykepleiere/koordinatorer og andre helsefaggrupper som ønsker å øke sin kompetanse innen planlegging og gjennomføring av kliniske legemiddelutprøvinger og andre kliniske studier/intervensjonsstudier.

Praktisk info:

Kursmateriell og Zoom-lenke vil bli sendt ut 1 uke før kurset.

Kursbevis vil bli sendt ut pr mail i etterkant. 
Kurset gir studiepoeng dersom du melder deg opp via NTNU (frist 01.februar).

Kontakt