Diagnose
Diabetes type 2
Diabetes type 2 er en sykdom hvor sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Dette skyldes at mengden insulin som produseres i bukspyttkjertelen er for liten i forhold til behovet og at insulinet ikke virker så godt som det skal. Sykdommen debuterer gjerne hos voksne over 30 år, og forekomsten øker med alderen. Også yngre mennesker får denne sykdommen. Faktorer som disponerer for utvikling av diabetes type 2 er arv, overvekt og inaktivitet.
Henvisning og vurdering
Når du har fått diabetes type 2, kan fastlegen henvise deg til diabetesskole ved poliklinikk endokrinologi.
Utredning
Utredning av diabetes type 2 skjer hos fastlegen, som også har hovedansvar for behandlingen.
Behandling
Diabetesskole
Du vil få tilbud om å delta på diabetesskole for personer som har diabetes type 2. Dette er gruppeundervisning som går over to enkeltstående dager. Her vil du få informasjon om sykdommen og behandlingen fra lege, sykepleier og klinisk ernæringsfysiolog. Det er også satt av tid til diskusjoner og tema som deltakerne vil ta opp.
Kliniske studier
1 klinisk studie er åpen for rekruttering. Sammen med legen din kan du vurdere om en klinisk studie er aktuell for deg.
Se flere kliniske studierOppfølging
Oppfølging vil skje hos fastlegen din som kan henvise deg til poliklinikk endokrinologi ved behov. Dette kan f.eks. være ved endringer av behandlingen (oppstart av insulin eller behov for hjelp til justering av insulindoser).
Kontakt
Gastrosenteret
Avdeling for endokrinologi
Oppmøtested
Sengepost: 6. etasje, Gastro Midt.
Poliklinikk: 3. etasje, Forsyningssenteret
Tlf. sengeposten: 72 82 56 10/11
Legene ved Avdeling for endokrinologi kan gi råd til lege pr. telefon. Kontakt oppnås gjennom vår ekspedisjon. Både leger og sykepleiere driver også rådgivningsvirksomhet pr. telefon direkte for våre faste pasienter, særlig diabetikere.
Gastrosenteret
Prinsesse Kristinas gate 1
Øya, Trondheim