Gastrisk bypass
Ved gastrisk bypass kobler vi ut (sjalter) en større del av magesekken, men fjerner den ikke fra kroppen. I tillegg kobler vi om på tolvfingertarm/tynntarm. Dette resulterer i at når du spiser går maten ned i spiserøret, passerer en meget liten gjenværende del av magesekken og deretter direkte over i tynntarmen. Dette fører til at du må spise små, hyppige måltider da du raskt blir mett. I tillegg påvirker operasjonen forskjellige hormoner i kroppen som gjør at du blir mindre sulten og fortere mett. De samme mekanismene har også gunstig effekt på blant annet diabetes type II.

Før
Under
Etter
Vær oppmerksom
Mange komplikasjoner kan oppstå etter fedmeoperasjon, både på kort og på lang sikt. Tidlig etter operasjonen er blødninger, blodpropp, lekkasje fra gjenstående magesekk og infeksjoner det mest aktuelle. Faren for komplikasjoner blir redusert etter som tiden går, men ved akutte magesmerter kan det ha oppstått internt brokk. Kontakt lege dersom du får sterke magesmerter, føler deg syk eller mistenker at ikke alt er som det skal være etter operasjonen.