Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Poliklinisk behandling rus

Poliklinisk behandling ved tverrfaglig spesialisert behandling av rusmiddelproblemer (TSB) betyr at du kommer til jevnlige samtaler hos en behandler, enten alene eller i gruppe. Du og din behandler blir enige om mål for behandlingen, hvor ofte dere skal møtes og hvor lenge tilbudet skal vare.

Henvisning og vurdering

Når en du er henvist til spesialisthelsetjenesten, vurderer vi om du har rett til helsehjelp. Denne vurderingen blir gjort på bakgrunn av informasjon i henvisningen, og i tråd med prioriteringsforskriften og prioriteringsveileder.

Før behandling

Før oppstart i poliklinikken blir henvisningen gjennomgått, og du blir kontaktet for første samtale. Denne fasen består av:

Kartlegging og utredning

Det blir gjort en grundig kartlegging av deg. Både helse, sosiale situasjon og eventuelle andre utfordringer. Dette for å kunne tilby en individuelt tilpasset behandling. Det innebærer både medisinske og psykososiale vurderinger.

Informasjon og planlegging

Du får tydelig informasjon om behandlingsforløpet, hva du kan forvente, og hvordan vi trenger å samarbeide. Her vil det også være aktuelt å diskutere eventuell oppstart av en individuell plan (IP), som skal sikre at alle nødvendige tjenester er koordinert gjennom behandlingsforløpet ditt.

Under behandling

Behandlingen i poliklinikken er bygget på evidensbaserte metoder som er tilpasset din situasjon. Behandlingsforløpet består av:

Behandlingsstart

Sammen med ditt tildelte behandlingsteam utarbeideer vi en behandlingsplan. Denne kan inkludere samtaleterapi, medisinsk oppfølging, arbeid med mestringsstrategier, ønske om jobb. Vi har fokus på både psykiske og somatiske helse.

Løpende oppfølging

Gjennom behandlingsforløpet har vi jevnlige møter for å evaluere behandlingen, justere behandlingsplanen ved behov, og sørge for at du får nødvendig støtte. Vi samarbeider tett med fastlegen din og kommunehelsetjenester for å sikre helhetlig oppfølging. Samarbeid og oppfølging av dine pårørende er også et viktig fokusområde.

Gruppebehandling

Vi har etablert et bredt gruppebehandlingstilbud til pasienter som har behov for forsterket poliklinisk behandling eller som er ferdig behandlet i døgnavdeling.  

Akuttbehandling og krisesituasjoner

Ved behov for akuttbehandling, inkludert behandling etter rusmiddeloverdoser, har klinikken et eget tilbud om Rusakutt for rask oppfølging og videre behandling.

Etter behandling

Når behandlingen nærmer seg avslutning, fokuserer vi på å sikre god oppfølging og støtte også etterpå.

Avslutning av behandling

Vi avslutter behandlingen gradvis og i tett samarbeid med deg for å sikre at du er klar for tiden etter poliklinikken. Sammen vil vi evaluere behandlingsforløpet og sikre at du har nødvendige tiltak på plass.

Videre oppfølging

Etter avslutning av behandlingen vil vi legge til rette for videre oppfølging i samarbeid med fastlege, kommunen og eventuelle andre tjenester. Dersom du har en individuell plan (IP), vil denne bli oppdatert i tråd med dine behov.

Levevaner og somatisk helse

Vi fokuserer på å støtte deg i å opprettholde gode levevaner og ivareta din somatiske helse. Vi tilbyr også rådgivning og støtte til både deg og dine pårørende.

Kontakt

Klostergata 48 Poliklinikk og LAR

Kontakt Poliklinikk og LAR

Oppmøtested

Klostergata 48, Øya i Trondheim.

Besøkstider

  • I dag 08:00 - 15:30

Klostergata 48

Klostergata 48

Transport

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog. Her finner du beskrivelse av transporttilbud og lenker inn dit.

For St. Olavs hospital på Øya gjelder dette:
 

Tog

Nærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon. Det er kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det går også buss mellom Øya og Trondheim Sentralstasjon.
 

Flybuss

Værnesekspressen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
 

Bussforbindelser regionalt og lokalt

For de fleste lokale bussene er Studentersamfundet i Elgeseter gate nærmeste holdeplass til sykehuset på Øya. Dette gjelder også regionbussene.

Merk: noen bussruter også går innom St. Olav på Øya. 

Se nettsidene til AtB for flere detaljer om busstilbudet til St. Olavs hospital

Praktisk informasjon

Kiosker:

Butikker:

  • Bunnpris storbutikk ligger i Elgesetergate 18.
  • Coop Prix ligger i ​Klostergata 46.

Blomster:

Kioskene på Øya-området selger friske blomster.

Frisør:

​​​Den private frisørsalongen ligger i Gastrosenteret.
Telefon: 72 82 54 14

 

Shops within the Hospital area at Øya:

Kiosks:
  • Narvesen in the Emergency Department and Heart-Lung Center.
  • Seven Eleven in the Neuroscience Center.
  • Pronto Pronto in the Women and Children’s Center.
Shops:
  • Bunnpris supermarket located at Elgesetergate 18.
  • Coop Prix located at Klostergata 46.
Flowers:
  • The kiosks in the Øya area sell fresh flowers.
Hairdresser:
  • The private hair salon is located in the Gastro Center.

Vi har flere spisesteder på sykehusområdet på Øya:

Det finnes spisested i lokalene til Klinikk for rus og avhengighetsmedisin i Klostergata. 

I tillegg finner du tilbud på Lian, Røros og Orkdal Sjukehus.

 

There are several places to eat in the hospital:

"Mat og cafe" at St. Olavs hospital offers a variety of food in the centers at Øya, at Lian and in the local hospitals in Røros and Orkdal.

"SiT" on behalf of the NTNU, runs cafes at Øya helsehus and in the Fred Kavli building. 

There is also a cafe in Clinic of Substance Use and Addiction Medicine (Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin) Departments in Klostergata 48.

​Read more: Mat og cafe

Pasienthotellet ligger på Øya i Trondheim. Det er innendørs forbindelse med Nevrosenteret og resten av sykehuset på Øya. Til sentrum er det ca ti minutters spasertur, og det er gode bussforbindelser til og fra de fleste deler i og nær Trondheim. Barselenheten (barselhotell) til Kvinneklinikken ligger også her.

Sykehusapotekene i Midt-Norge har avdelinger flere steder i Midt-Norge. I Trondheim finner du apoteket her:

Elgesetergate 16
7030 Trondheim
Inngangen til apoteket er i Vangslunds gate 10, like ved Bunnpris.
tlf: 73 86 42 00

Åpningstider og mer informasjon finner du på nettsidene til Sykehusapotekene i Midt-Norge

 

 

Pharmacy:

Phone 73 86 42 00

Read more about the Pharmacy