Åpning av Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin

Trening er effektiv medisin

Nå har kompetansetjenesten blitt utpekt av Helsedirektoratet og Helsedepartementet til å være Nasjonal kompetansetjeneste for Trening som medisin.

Stine Maren Riksfjord
Publisert 18.04.2016
Sist oppdatert 21.08.2019

​Mandag 18.april 2016 ble Nasjonale kompetansetjeneste Trening som medisin ved St. Olavs Hospital og NTNU i Trondheim offisielt åpnet. Helsepersonell fra kommune- og spesialisthelsetjenesten, hovedsakelig fra Sør- og Nord-Trøndelag, tok turen og delte denne dagen med oss.

Målet med den nye nasjonale kompetansetjenesten er at kunnskapen som finnes skal brukes ut mot personer med hjerte-, kar- og/eller lungesykdom, og at de skal få konkrete råd om trening på lik linje som de får foreskrevet medikamenter. Tjenesten vil bidra til økt kompetanse blant helsepersonell om trening som behandling, og utvikling av behandlingstilbud både i spesialist- og kommunehelsetjenesten.

Trening skal ikke erstatte skolemedisin, men være et nødvendig, viktig og riktig supplement, sier professor Ulrik Wisløff ved K.G. Jebsen Senter for Hjertetrening ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) til Dagens Næringsliv.

Les hele artikkelen i DN aktiv her!

Kompetansen om hvordan trening kan brukes som medisin varierer stort blant helsepersonell rundt om i landet.

At vi har fått denne statusen er en annerkjennelse av det arbeidet som gjøres i dette miljøet, sa daglig leder av Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin og post doktor ved CERG, Inger-Lise Aamot under åpningen.

Les sak om åpningen i Sprek (Aftenposten, Bergens Tidende, Adresseavisen m. fl. (krever abonnement)