Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Fagkurs

Midtnorsk fedmeforum 2026

Velkommen til møteplassen for fagpersoner innen fedmebehandling og forskning i Midt-Norge. Forumet byr på aktuelle tema som kombinerer klinikk, forskning og tverrfaglig samarbeid. Det vil gi nye perspektiver og konkrete ideer for fremtidens fedmearbeid,

22.
januar
2026
2 dager
  1. 22. jan. 2026, 09:30 - 17:00
  2. 23. jan. 2026, 08:30 - 14:30
Påmelding

Tid og sted

Når
  1. 22. jan. 2026, 09:30 - 17:00
  2. 23. jan. 2026, 08:30 - 14:30
Arrangør
Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon, Helse Midt-Norge
Hvor

Scandic Lerkendal

Klæbuveien 127A

7031 Trondheim

Påmelding

Frist for påmelding: 10. des. 2025

Påmelding via følgende lenke

Flere anerkjente forelesere kommer, i tillegg blir det en spennende paneldebatt med representanter fra politiske parti, Helse Midt-Norge, St. Olavs hospital, NTNU, HUNT, matvarebransjen og brukerorganisasjoner – en unik mulighet til å diskutere framtidens fedmearbeid på tvers av fag og sektor. 

Torsdag 22. januar

Tid Foredrag Foredragsholder
09.30 Velkommen Rønnaug Ødegaard, ObeCe
09.35 Resultater fra Norsk kvalitetsregister fro fedmekirurgi Rebekka Sandvik Fluge, SOREG
10.15 PAUSE  
10.30 Fedme og psykososil kompleksitet Bente Prytz Mjølstad, NTNU
11.00 Barndomsopplevelser i BAROBS og HUNT Christine Langelo Lien, Sykehuset Levanger
11.15 PAUSE  
11.30 Obesity and female fertility Alex Miras, Ulster University
12.15 PAUSE  
12.30 Can we make the gastric bypass even more effective? Alex Miras, Ulster University
13.00 LUNSJ  
14.00 Fedme og PCOS - ikke bare bare! Eszter Vanky, NTNU
14.45 PAUSE  
15.00 Workshop: Bedre samhandling om fedmebehandling Inndeling i grupper

 

Fredag 23. januar

Tid Foredrag Foredragsholder
08.30 Presentasjoner fra ny og pågående forskning i regionen Stipendiater ObeCe, NTNU
09.00 Ordensmakt: Fra fedmesnakk til stigmabevisst kommunikasjon Marianne Sæbo, vektnøytral samfunnsdebatant
09.30 PAUSE  
09.45 Livet i vektens tegn Jørn Sagen, Ahus
10.30 PAUSE  
10.45 Kan økt kunnskap om kroppsbilde forbedre helsetilbudet til barn og unge med overvekt og fedme? Tove Drilen, Friskliv og mestring Trondheim kommune
11.15 Nytt fra HUNT: Ensomhet i ungdomstiden, betydning for fedme i voksen alder Vegar Rangul, HUNT, NTNU
11.45 LUNSJ  
12.30 Hvordan arbeider helsestasjonen med å forebygge vektproblematikk hos barn og unge gjennom de 14 faste konsultasjonene? Boye Welde, Nasjonatk kompetansesenter for helsestasjons- og skolehelsetjenesten (NASKO)
13.15 PAUSE  
13.30

Paneldebatt med politikere, Helse Midt-Norge, St. Olav, HUNT, NTNU og brukerrepresentant.

Tema: Reklame og lett tilgjengelig usunn mat har store konsekvenser - Hvem tjener på fedme, og hvem betaler?

Debattleder: Rønnaug Ødegaard, ObeCe
14.20 Oppsummering og takk for nå Rønnaug Ødegaard, ObeCe

 

Helsepersonell i Midt-Norge som jobber innen forebygging, behandling og oppfølging av barn og voksne med overvekt og fedme.

Bidra til utveksling av kunnskap og gi innsikt i ny kunnskap innen fagfeltet. Konferansen er en arena for nettverksbygging og samhandling på tvers av tjenestenivå.

Rønnaug Ødegård, leder, Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon, Helse Midt-Norge.

kr.690,- pr. dag som inkluderer lunsj.

  1. Deltakere om er ansatt i helseforetaket registrer påmelding direkte her i portalen. 
  2. Deltakere som ikke er ansatt i helseforetaket registrerer sin påmelding her i portalen ved bruk av ID-port. Eksterne deltakere sender fakturaadresse til monica.tommervold.devle@stolav.no.

 

Bindende påmelding innen 10. desember 2025. Avmelding etter fristen faktureres med kr.690,- pr. dag.

Rom bestilles ved Scandic Lerkendal med bookingkode: BSTO220126. Frist for å bestille rom til avtalt pris er 15.01.2026Avbestilling av rom følger hotellets gjeldende regler.

De som vil delta på tapasbuffet i Skybaren ved Scandic Lerkendal melder sin interesse til: hege.bjoru@stolav.no innen 15. januar. På grunn av begrenset med plasser gjelder “førstemann til mølla prinsippet”.  

Tapasbuffet kr.725,- betales av den enkelte ved hotellet.