- Framtiden, folkens!

– Det skal være et Alzheimer-senter på Øya før jeg dør, sprudlet May-Britt Moser under åpningen av Nobelutstillingen på St. Olavs Hospital.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 20.07.2016
En mann og en kvinne som står ved siden av hverandre i et rom

– Vi er så utrolige takknemlige for all støtten vi har fått, og jeg føler meg fortsatt ung og dynamisk til tross for at vi er på museum. Se hva vi får til! Tenk på alle de gode kreftene vi kan ta i bruk for å skape noe godt fremover, sa May-Britt Moser etter å ha avduket Nobelprismedaljene og den spesialdesignede kjolen hun bar under Nobelprisutdelingen i Stockholm i fjor sammen med ektemann og hjerneforsker Edvard Moser. – Vi har store planer og ambisjoner for tida fremover. Dette er bare begynnelsen, tilføyde Edvard Moser.

Se bilder fra åpningen

Det var i desember i fjor at gjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser ved NTNU mottok Nobelprisen i fysiologi eller medisin i 2014, sammen med John O’Keefe ved University College London. Nå kan du altså se Nobelprismedaljene og den spesialdesignede kjolen som May-Britt Moser bar under Nobelprisutdelingen i Stockholm i en egen utstilling i 2. etasjen i Kunnskapssenteret, St. Olavs Hospital på Øya.

 
– Fantastisk inspirerende det Moser har fått til, og slik være med å sette Trondheim på verdenskartet. For ikke å snakke om betydningen for framtidige pasienter, sa direktør ved St. Olav, Nils Kvernmo, i sin hilsen under åpningen.

Dekorasjonene på kjolen fremstiller gridceller, en bestemt type nerveceller som er sentrale i forskningen som Moser vant Nobelprisen for. Det heksagonale mønsteret på kjolen er det som trer frem når man gjør registreringer av gridcellenes aktivitet. Kjolen er designet av Matthew Hubble (Kilde: www.ntnu.no/dmf)