Arne Sunde blir konstituert klinikksjef ved Kvinneklinikken

– Da jeg sto i kjelleren og sorterte skruer, så skjønte jeg at jeg måtte finne på noe, spøker den nylig avgåtte St. Olav-lederen, kanskje mest kjent for å lage barn.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 20.07.2016

Eller kanskje mer korrekt; kyndig bistand til de som av ulike årsaker trenger hjelp til å få laget barn via assistert befruktning.
 
Runa Heimstad slutter som klinikksjef ved Kvinneklinikken for å ta fatt på jobben som fagdirektør i direktørens stab.  For ikke lenge siden holdt hun avskjedsselskap for en trofast ansatt gjennom mange år, nemlig tidligere leder ved Fertilitetsseksjonen, Arne Sunde.

Portrett av Arne Sunde i Adresseavisen:
Far til 8000 (Adressa Pluss - krever innlogging)

Nå overtar altså Sunde som klinikksjef for Kvinneklinikken – inntil en varig løsning er på plass.
– Det er en voksen oppgave, og det første jeg tenkte var: Tør jeg det? Jeg har fulgt Runa på nært hold i flere år, og vet det er en krevende jobb som kan ta både av fritid og nattesøvn. Men det er for feigt å si nei, sier Sunde.
 
Den nye tilværelsen som klinikksjef for Kvinneklinikken kan ikke sammenlignes med kursen han opprinnelig hadde staket ut – rolig pensjonisttilværelse med litt jobbing i privat sektor. Han vedgår at han ble overrasket da forespørselen kom.
– Jeg er drivende opptatt av drift og logistikk. Jeg gleder meg til å få oversikten over driften, og se på hvordan vi kan bli enda mer effektive på en smartere måte. Jeg vet at det er tøffe tak økonomisk, og det kommer til å bli utfordrende. Men jeg har stor tro på folks evne til å finne de gode løsningene selv, det er de ansatte som kjenner virkeligheten på kroppen hver dag, sier Sunde.

Han føler seg godt mottatt allerede, selv om det blir en del: Har ikke du slutta?
– Nå er det viktig at du viderefører tradisjonen med is og jordbær hver sommer, og gløgg og pepperkaker hver jul, ler avtroppende klinikksjef Runa Heimstad, som har med seg Sunde på dette årets julevisitt til pasientene.

Arne Sunde er utdannet sivilingeniør i kjemi, og har PhD i biofysikk. Han startet sin St. Olav-karriere ved Fertilitetsseksjonen i 1982.