Tilbud til deg i Midt-Norge: Hverdagshjelpen

Får du behandling for kreft, og ønsker litt hjelp i hverdagen?

Fra 22. februar til 1. april tilbyr Kreftforeningen i Trondheim gratis hverdagshjelp til deg som er under aktiv behandling for kreft. Våren 2016 er prosjektet særlig tilrettelagt for deg som er til behandling på St. Olavs Hospital.

Kreftforeningen og Christina Yvonne Olsen
Publisert 20.07.2016
Å være kreftsyk kan skape en omveltning i hverdagen. M​ange forteller at ansvarsfordelingen og prioriteringene i hjemmet endres. Å bære ved, eller å komme til bunns i haugen av skittentøy, er ikke lenger en selvfølge. Andre ting er viktigere. Hvile. Behandling. Familie. Venner. Lese en bok. Se en fotballkamp. Nyte vårsola.

En person som sitter ved et bord

Sola skinner. Kjøkkenet flyter. Du har litt energi denne dagen, hva vil du bruke den på? Benytt deg av Hverdagshjelpen! Foto: Mari Vold

Praktisk hjelp i hverdagen​
​«Praktisk hjelp i hjemmet gjennom frivillighet» er et pilotprosjekt ved Kreftforeningens distriktskontor i Tron​dheim. Gjennom kursede frivillige, tilbyr Kreftforeningen hjelp til blant annet støvtørking, vasking, snømåking og strøing.

- Vi ønsker nemlig å legge spesielt til rette for pasienter som er innlagt på sykehuset, eller som går til poliklinisk behandling. Vi kan møtes i døra før de har en legeavtale, eller møtes på sykehuset for utveksling av nøkler. Tanken på å komme hjem til et rent hus kan kanskje gjøre sykehusoppholdet litt lettere, sier prosjektleder Gunn-Berit Neergård.

Målet er at du som får besøk, skal få mer energi til det som gir deg energi, ved å bytte ut vaskebøtta med aktiviteter som har større verdi for deg.

Prosjektet er til for deg som:
● bor i Trondheim kommune
● er under aktiv behandling for kreftsykdom
● ønsker en hjelpende hånd med praktiske gjøremål​

Gode tilbakemeldinger tidligere

I førjulstiden gjennomførte Kreftforeningen ni hjemmebesøk til kreftpasienter, med tilbud om hjelp til husarbeid. Responsen fra pasientene viste at prosjektet la til rette for mestring og livskvalitet. En av pasientene skrev: «Det hjalp meg veldig i en periode jeg var meget syk. Fikk energi av at de hadde vasket huset mitt,  og jeg tok selv fatt på andre arbeidsoppgaver».
- Denne gangen har vi økt fra 4 til 14 kursede frivillige, og vil tilby hjelp til både menn og kvinner, uavhengig av kreftdiagnoser, forteller Neergård.

Kreftforeningen ber om at du som melder deg på tar hensyn, slik at de frivillige kan ha et røykfritt arbeidsmiljø. Dersom du må endre en avtale, si gjerne i fra i god tid til den frivillige du har inngåt​t avtalen med, eller på telefon 928 34 506.


Våren 2016 er prosjektet særlig tilrettelagt for deg som er til behandling på St. Olavs Hospital, da du kan få hjelp i hjemmet samtidig som du er på sykehuset.

Kreftforeningen kan tilby besøk av Hverdagshjelpen en enkeltstående gang, i perioden 22. februar til 1. april. Det vil være begrenset plass. Ikke nøl med påmeldingen, dette er til for at du skal få en litt enklere hverdag.

Ta vare på deg selv!


Har du spørsmål? Kontakt prosjektleder Gunn-Berit Neergård i Kreftforeningen: Gunn-Berit.Neergard@kreftforeningen.no​​

​For påmelding, følg lenka: 

Påmelding til Hverdagshjelpen