Vi bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for at nettsidene våre skal fungere.
Les mer om våre informasjonskapsler
Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Hvordan påvirker salt helsen?

Vi bør ikke spise mer enn ca. én teskje salt om dagen. Mange får likevel i seg det dobbelte, og det øker faren for høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, magekreft og mer.

Astrid Haugen
Publisert 20.06.2016
Sist oppdatert 20.07.2016

Et høyt saltinntak øker risikoen for høyt blodtrykk, som igjen øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Dette gjelder både kvinner og menn – unge som gamle.

Inntak av salt, saltede og saltkonserverte matvarer øker også risikoen for kreft i magesekken. Spiser du mye bearbeidet kjøtt, øker du risikoen for kreft i tykk- og endetarm.

Gjennomsnittsnordmannen spiser i dag 10 gram salt daglig. Det anbefales å halvere det.

En dråpe vann som faller
 

Illustrasjon: Helsenorge.no

Les hele saken på helsenorge.no

Om salt på helsedirektoratet.no