Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Hvordan påvirker salt helsen?

Vi bør ikke spise mer enn ca. én teskje salt om dagen. Mange får likevel i seg det dobbelte, og det øker faren for høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, magekreft og mer.

Astrid Haugen
Publisert 20.06.2016
Sist oppdatert 20.07.2016

Et høyt saltinntak øker risikoen for høyt blodtrykk, som igjen øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Dette gjelder både kvinner og menn – unge som gamle.

Inntak av salt, saltede og saltkonserverte matvarer øker også risikoen for kreft i magesekken. Spiser du mye bearbeidet kjøtt, øker du risikoen for kreft i tykk- og endetarm.

Gjennomsnittsnordmannen spiser i dag 10 gram salt daglig. Det anbefales å halvere det.

En dråpe vann som faller
 

Illustrasjon: Helsenorge.no

Les hele saken på helsenorge.no

Om salt på helsedirektoratet.no