La lekene begynne

Det passet bra med en av vinterens fineste dager, da Avdeling for ervervet hjerneskade arrangerte olympiske leker for pasienter og ansatte. Se bilder fra de beste vinterlekene noensinne!

Frode Nikolaisen
Publisert 20.07.2016

Det ble aldri noen mulighet for Trondheim til å søke OL 2018, og heller ikke den nasjonale vinneren av dragkampen, Tromsø, ble en norsk kandidat.

OL_Lian_24_555.jpg

Snøballkasting på løpende «villsvin» var naturligvis en av øvelsene.
Foto: Frode Nikolaisen

Men torsdag 10. mars ble det likevel olympiske vinterleker i byen, da Avdeling for ervervet hjerneskade tok med seg både pasienter og ansatte gjennom skogen fra lokalene på Haukåsen og opp til Lianvannet. En utvalgt gruppe med to pasienter og en ansatt hadde i forkant utviklet fire ulike øvelser og delt deltagerne inn i fire forskjellige lag; Norge, Sverige, Gran Canaria og Hjemtland/Herjedalen.

Øvelsene det skulle konkurreres i, var naturligvis bygging av snømann, snøballkasting på løpende villsvin og stafett.

–Tanken bak et slikt arrangement er mestring på en annen arena enn inne på sykehuset, sier spesialmiljøterapeut Rune Kalland.

OL_Lian_11_555.jpg

Spesialmiljøterapeut Rune Kalland (med rød lue) og Torbjørn Brandt ønsker deltagerne velkommen til olympiske leker og forklarer de, til dels, uvanlige reglene. Foto: Frode Nikolaisen

– Vi baserer oss på det pasientene er interessert i og prøver deretter å ha en morsom vri på treningen. I tillegg viser forskning at trening utendørs har samme fysiske effekt som trening innendørs, men at utendørs trening er bedre for det mentale, som humør og glede, sier Kalland.

– Utfordringen er selvfølgelig å finne øvelser som gjør at alle kan delta ut fra sine forutsetninger.

Det blir en høytidelig åpning av lekene, med tenning av OL-ilden og gjennomgang av reglene. Dopingkontrollører og dommere var kjapt på banen for å ta eventuelle juksere, men observante tilskuere kunne hurtig se at det foregikk delvis åpenlys bestikking av både kontrollører og dommere.

Uansett, etter at øvelsene var gjennomført sto selvfølgelig det riktige (?) laget øverst på pallen i følge dommerene; Norge. ​​​

Se flere bilder fra de olympiske vinterlekene på Lian i bildekarusellen under, eller ved å gå direkte til vår Flickr-konto​ for å se bildene i større format:

​​​​​​​

​​​​

​​