Mener smittekjeden er brutt

Ingen flere pasienter ved St. Olavs Hospital har blitt syke av salmonella etter utbruddet sist helg.

Av Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 11.07.2016​

 

​– Det aller viktigste for oss har vært å hindre smitte og sikre at ingen flere blir syke, sier fagdirektør Runa Heimstad.

– Selv om smittekilden ikke er funnet, mener vi nå at smittekjeden er brutt. Vi fortsetter å overvåke situasjonen nøye.

Fredag 8. juli døde et barn som var smittet av salmonella-bakterien. St. Olavs Hospital har siden dette ble kjent jobbet systematisk med å hindre spredning av smitte og finne smittekilden.

Søndag 10. juli ble ett barn til akutt sykt av salmonella-smitte. Barnet fikk raskt behandling og kom i bedring. Ingen flere pasienter har blitt syke, selv om et tredje barn har testet positivt.

– Vi har gode holdepunkter for at de tre barna fikk smitten i samme periode, opplyser Heimstad.

Det er tatt prøver av alle barna i den avdelingen hvor barnet som døde var innlagt. Alle prøvene er analysert, og det er ingen flere som har testet positivt.

– Denne saken er svært alvorlig for oss, og vi har et bredt team for å håndtere situasjonen. Jeg forstår at hendelsen kan skape uro hos pasienter, men det er ingen grunn til at pasienter og befolkning skal bekymre seg. Alle som kommer til sykehuset skal føle seg sikre på at de får trygg og god behandling, sier Heimstad.

St. Olavs Hospital jobber fortsatt tett med Mattilsynet og smittevernoverlegen i Trondheim kommune. I tillegg har Avdeling for medisinsk mikrobiologi og sykehusets egen smittevernavdeling sentrale roller i oppfølgingsarbeidet. Også Folkehelseinstituttet følger saken tett.


 

Kontaktpersoner:
Runa Heimstad, fagdirektør, tlf. 916 99 624
Marit Kvikne, kommunikasjonsdirektør, tlf. 930 36 997

Relaterte pressemeldinger:
13/07/16: Ett barn til sykt av salmonella – er i bedring
11/07/16: Fortsetter å lete etter smittekilden
08/07/16: Salmonella påvist ved St. Olavs Hospital

Sist oppdatert 22.07.2016