Søker kontrollpersoner til søvn- og migrenestudie

Bor du i trondheimsområdet og ønsker å delta i studie på migrene og søvn? Vi trenger friske frivillige kvinner mellom 34 og 60 år uten migrene til studie som skal kartlegge om det er en sammenheng mellom for lite søvn og smerte.

Publisert 26.08.2016
Sist oppdatert 24.09.2018

Ved å stille opp som kontroll får du 900 kr til dekking av utgifter, og mulighet til å lære om nevrofysiologiske metoder og ikke minst bidra til økt forståelse for en sykdom som plager mange.

Vi måler blodtrykk og hvordan ditt nervesystem reagerer på lett smerte, både etter vanlig nattesøvn og etter to netter med fire timer med søvn. Vi gjør undersøkelsene på tre forskjellige dager, slik at vi kan se hvordan responsene endrer seg i forhold til antall timer med søvn. 
Undersøkelsene varer ca. en time første dag og ca. 2,5 timer de to siste dagene. 

 
For å bli med som frisk kontroll må du ikke ha migrene eller være mye plaget av annen hodepine og ellers stort sett være frisk. 

 
Har du eller noen du kjenner lyst til å være med?

 
Kontakt forskningssykepleier Gøril Bruvik Gravdahl ved Nasjonal kompetansetjeneste for hodepine for nærmere informasjon på telefon 72 57 51 47 mellom 08.30 og 15.00 eller send en mail til goril.gravdahl@stolav.no