Trapp opp og frem

Spreke ansatte på føden går trappene på St. Olav, og oppfordrer flere til å følge på!

Christina Yvonne Olsen
Publisert 20.07.2016

Ved trappeoppgangen ved Føde vest i 5. etasje på St. Olav henger et langt, hvitt ark. Det er en lang liste med navn, og ymse antall streker bak hvert navn.
– Det er ansatte som er med på opptrapping, forteller barnepleier Rita Bakkmyr Kojen.

trappeløp Kojen.jpg
 

Rita Bakkmyr Kojen kan gledelig registrere mange deltakere også i januar. Foto: Christina Yvonne Olsen

Hun og kollega og jordmor Tonje Nilsen lot seg inspirere av at de ansatte i 6. etasje i Kvinne-barn-senteret hadde begynt med registrering av trappegåing. Dermed startet de opp også på egen avdeling, med første registrering i desember.
– Initiativet ble veldig positivt tatt i mot. Det virker som folk synes det er en morsom greie, forteller Kojen.
– Vi vil jo vise at vi i 5. etasjen også er spreke, ler hun og kollega Nilsen.
I desember deltok hele 39 stykker i trappegåinga. Og det nytter ikke å registrere én og én trapp – nei, minst fire trapper må forseres før det kan settes en strek.
– Lett å jukse da?
– Vi stoler på at folk er ærlige. Det viktigste med dette er jo uansett treninga du får, og du lurer jo bare deg selv ved å gå kortere, mener Kojen.
– Det handler om å endre innstilling og vaner. Man tenker at det går fortere med heisen, men det gjør ikke alltid det. Man må vente på den, robotene tar den og av og til stopper den i hver etasje, tilføyer Nilsen.

trappeløp.jpg
 

Jordmor Tonje Nilsen og barnepleier Rita Bakkmyr Kojen leder an opp trappa. Kollegene er ivrig med. Foto: Christina Yvonne Olsen

De to initiativtakerne er heller ikke i tvil om at trappegåinga har noe for seg. Sentrene på St. Olav avdeling Øya har seks etasjer, og det blir noen trinn i løpet av en dag.
– Man kan få melkesyre av å gå i trappa mange ganger i løpet av en dag, forteller Nilsen.
– Og det blir stillere og stillere når man nærmer seg toppen, så man får litt kondistrening også, smiler Kojen, og legger lattermildt til at de har fått spørsmål om man også kan registrere trapper man går ned.
– Det teller ikke, ler hun bestemt.
De mener imidlertid at det er lurt å lokke med litt premier for å få folk til å delta, og i desember fikk de drahjelp av en sportsbutikk i byen. De håper på sikt å kunne friste med en stor premie.
– Kanskje spaopphold? Det hadde vært noe, smiler Rita Bakkmyr Kojen.
– Vinn-vinn for alle! mener Tonje Nilsen.