– Bruk deres friske blikk

Budskapet var klart da 800 nye studenter ble immatrikulert ved Fakultet for medisin og helsevitenskap på Kunnskapsplassen onsdag: Gi beskjed om dere er misfornøyde med noe, og vær sosiale!

Christina Yvonne Olsen
Publisert 16.08.2017
Sist oppdatert 26.10.2017

Høytidelig kom dekan og prodekaner inn til scenen i prosesjon før immatrikuleringsseremonien startet. I år ble helsefagstudentene ønsket velkommen foran Kunnskapssenteret på St. Olav, Øya. Dekan ved fakultetet, Björn Gustafsson, åpnet med å utnevne studentene til de viktigste samarbeidspartnerne i årene som kommer.
– Det er vårt ansvar at vår undervisning er innovativ, oppdatert og relevant, og dere må love å si i fra om dere ser rom for endring og nye og bedre måter å gjøre ting på. Ambisjonen er at våre helsearbeidere skal gjøre en forskjell. Det er hard konkurranse om studieplassene, og dere er høyt motiverte for å gjøre en innsats. Vi er her for vitenskap og helse, og det er det fantastisk inspirerende å jobbe med, sa Gustafsson, før han kom med en viktig oppfordring:
– Husk å ta vare på hverandre. Vær sosial, få nye venner, oppsøk studentforeningene! De er der for dere, sa dekanen.

Les bloggen til Gustafsson her: Våre helsearbeidere skal gjøre en forskjell

Dekan ved MH, Björn Gustafsson.
Dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, Björn Gustafsson. Foto: Christina Yvonne Olsen

Pasientperspektivet

Sykehusdirektør Nils Kvernmo ønsket studentene velkommen til studentbyen Trondheim, men også til det som blir deres nærmeste praksisplass de neste årene - St. Olavs hospital.
– Dere går inn i et helsevesen som er blant verdens beste, og det kommer sikkert til å komme dager der dere ønsker at dere kunne gjort enda mer. Jeg oppfordrer dere til å jobbe sammen, bli bedre på tvers av profesjonene. Der er vårt fokus. Og så har jeg et ønske; Bruk deres friske blikk, still krav og utfordre oss på det vi gjør, vi kan hele tiden bli bedre. Vær veldig bevisst på at deres praksisarena er pasienter. Pasienter er ikke sin sykdom, de er unike mennesker som skal behandles med verdighet og respekt, sa sykehusdirektøren.

 

Sykehusdirektør Nils K. Foto: CYO
Sykehusdirektør Nils Kvernmo. Foto: Christina Yvonne Olsen

 

 

Nyt fadderukene

I sin appell fremhevet fakultetstillitsvalgt Niruja Sivakumar også viktigheten av å være sosial i studietiden.
– Finn på noe utenom studiene, det er så viktig! Det er så utrolig mange ting å velge mellom, og hvis du ikke finner det som passer deg, så kan du samle en gjeng og starte opp – akkurat som studenter har gjort i årene før deg. Også må dere huske på å nyte fadderukene – i verdens beste studentby!

Fakultetstillitsvalgt Niruja Sivakumar. Foto: CYO
Fakultetstillitsvalgt Niruja Sivakumar. Foto: Christina Yvonne Olsen

Prosesjon. Foto: CYO
Prosesjonen med dekan og prodekaner. Foto: Christina Yvonne Olsen

Studenter på immatrikulering. Foto: CYO
Studenter på immatrikulering før studiestart. Foto: Christina Yvonne Olsen

Korps. Foto: CYO
Det Medisinske Selskabs Orchester åpnet seremonien. Foto: Christina Yvonne Olsen

Kvinnekoret Bilyd ankommer syngende. Foto: CYO
Kvinnekoret Bilyd, bestående av kvinnelige leger og studenter ankommer syngende. Blant annet en egen sang om for få mannlige medisinstudenter, til latter og applaus. Foto: Christina Yvonne Olsen