Ton van den Broek fra Akuttmottaket på Orkdal ble årets akuttsykepleier

Årets akuttsykepleier 2017 fra St. Olav

– Han har en helt unik evne til å motivere oss andre til å lære mer, skryter kollegene i akuttmottaket på Orkdal. Vi gratulerer!

Christina Yvonne Olsen
Publisert 25.10.2017
Sist oppdatert 26.10.2017

NLAS arrangerte nylig Akuttdagene 2017 på Hell, og tradisjonen tro ble årets akuttsykepleier kåret. Denne gangen var det en ansatt på St. Olavs hospital som fikk den gjeve tittelen, nemlig Ton van den Broek fra akuttmottaket på Orkdal Sjukehus.

Kollegene begrunner nominasjonen av Ton van den Broek med hans evne til å inspirere og motivere.

«Ton er fagutviklingssykepleier på avdelingen, og han inspirerer oss alle til å holde oss oppdaterte og gjøre en god faglig jobb, og han utfordrer oss med quiz og kahoot med jevne mellomrom. Han er i tillegg veldig imøtekommende og behjelpelig overfor alle andre yrkesgrupper, særlig gir mange av turnuslegene uttrykk for at de har fått god hjelp av Ton. Med sin brede kompetanse som anestesi- og intensivsykepleier, og flere års erfaring, er han en person man kan spørre om det meste, og han møter pasientene med respekt og omsorg.»

– Det var en stor overraskelse! Da de begynte med en oppsummering under kåringen av de egenskapene som var lagt til grunn for utdelingen, så tenkte jeg først «jøss, en sånn kollega vil jeg ha». Men da de til slutt sa at det var en anestesi- og intensivsykepleier fra Nederland, kikket jo plutselig alle på meg! Jeg er veldig takknemlig for prisen, og takker mine kolleger og ledelsen for at jeg kan gjøre jobben min. Jeg syns det er utrolig viktig å holde fokus på kompetanse og kvalitet, og ha pasienten i fokus, spesielt når det er mye snakk om budsjett og sengeplasser. Også er det veldig stas at det er noen fra Orkdal Sjukehus. St. Olav består av mer enn Øya, sa en lykkelig vinner etter å ha fått summet seg litt.

Vi gratulerer så masse med tittelen!

 

Ton van den Broek ble kåret til årets akuttsykepleier under Akuttdagene 2017. Foto: Tonje Kvaal
Ton van den Broek ble kåret til årets akuttsykepleier under Akuttdagene 2017. Foto: Tonje Kvaal