BLOGG: En fantastisk reise

Administrerende direktør Nils Kvernmo blogger om sitt møte med Seksjon Barn kreft- og blodsykdommer, engasjerte og dyktige fagpersoner og nesten 70 år med rivende utvikling.

Administrerende direktør, Nils Kvernmo
Publisert 23.06.2017
Sist oppdatert 26.10.2017

Torsdag denne uka var jeg på pasientsikkerhetsvisitt på avdelingen for kreft og blodsykdommer hos barn. Der møtte jeg svært dyktige og engasjerte fagfolk, som fortalte om hvordan kreftbehandlingen for barn har utviklet seg de siste tiårene.

Administrerende direktør ved St. Olavs Hospital, Nils Kvernmo.

Jeg festet meg ved historien om leukemi. På 1950-tallet døde alle barn som fikk blodkreft. I dag overlever 90 prosent av disse ungene. Det er helt fantastiske resultater. Formelen for å få dette til, er forskning, faglig dyktighet, engasjement og vilje til å ta risiko for unngå tragediene.

Behandlingen er krevende og ubehagelig, men nødvendig for å kunne leve. Menneskelighet, medisin og tverrfaglig kunnskap er livsnødvendige ingredienser i et sykdomsforløp som ofte varer hele barndommen.

Historien fra barnekreftavdelingen kunne like godt vært hentet andre steder i vårt sykehus. Hver gang jeg er på pasientsikkerhetsvisitt møter jeg kolleger som har et svært bevisst forhold til risiko, risikostyring og læring. Målet er alltid å gjennomføre behandlingen med stor trygghet og så få komplikasjoner som mulig.

Pasientsikkerhetsvisittene er ett av mine viktigste møter med fagfolkene i sykehuset, og det er lett å se at dyktige folk alltid vil bli bedre. De er opptatt av å gjøre det som er nødvendig for å få det til. 

Selv nesten 70 år med positiv utvikling betyr ikke at vi er i mål, og visitten på barnekreftavdelingen fant også ytterligere punkter for forbedring. Det er slik vi utvikler oss, ved stadig å lete etter steder vi kan jobbe enda bedre.

Jeg takker alle kolleger for første halvdel del av 2017, ønsker dere riktig god ferie og god sommer!