Plussprisen til St. Olav-sykepleier

Ingrid Slørdal ble tildelt Plussprisen i 2017 for sitt arbeid med å sikre god ivaretakelse av HIV-positive.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 05.12.2017
Sist oppdatert 08.12.2017

​Slørdal har i en årrekke arbeidet som infeksjonssykepleier ved St. Olav, der hun har møtt sine pasienter både som en kunnskapsrik fagperson og som et godt menneske. Hun har bidratt til at mennesker som lever med HIV har kunnet øke sin mestringskapasitet og på best mulig måte ta vare på seg selv. 

– Hun beskrives som en engel av mange, og blir omtalt kun i rosende ordelag, sa styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge under tildelingen. Aksept og Aksept i Trondheim beskriver et godt samarbeid med Slørdal, og beskriver henne som en nøkkelperson i arbeidet med å sikre god ivaretakelse av mennesker med HIV.

– Dette føles helt fantastisk. Jeg har jo verdens beste jobb, og blir veldig glad om denne prisen kan føre til litt fokus på hvordan det er å leve med denne sykdommen, sier Slørdal, og legger til at det er litt uvant med så mye oppmerksomhet.

– En dag ønsker jeg å  feire med champagne at dette er en sykdom det føles greit å være åpen om at man har.
Kunnskapsnivået må heves og holdninger endres. Det er dessverre i møte med helsevesenet at pasientene våre møter de største utfordringene. Sånn kan det jo ikke være, sier årets plussprisvinner, Ingrid Slørdal.


Les om prisen til Slørdal og kriteriene på siden til Aksept