Siste vakt

Etter snart 12 år i topplederposisjon på St. Olav, går direktør Nils Kvernmo nå på sin siste vakt. – Det har vært en lang og spennende reise, sier direktøren som har bedt om å få gå av ved nyttår.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 15.12.2017
Sist oppdatert 18.12.2017

Kvernmo ble styreleder på St. Olav i mai 2006, og tiltrådte stillingen som administrerende direktør i oktober 2009.
– Jeg har vært så heldig å få lede sykehuset i en lang og spennende periode, og jeg ser på det som et privilegium å få jobbe i en så stor kompetansebedrift. Etter snart 12 år, er min vakt på St. Olav nå snart slutt, sa direktøren på årets siste faste fredagsforelesning på sykehuset.

Nils Kvernmo takker for seg på St. Olav. Foto: Geir O Johansen
Sykehusdirektør Nils Kvernmo takket for seg på sin siste fredagsforelesning som sykehusdirektør for St. Olavs hospital, og ønsket alle ansatte god jul. - Takk til alle ansatte for innsatsen i 2017, jeg vil ønske dere alle en god jul og et godt nyttår. St. Olav er et flaggskip for norske sykehus, også i fremtiden, sa Kvernmo. Foto: Geir Otto Johansen

Det ble nylig kjent at Kvernmo er en av søkerne på stilling som eierdirektør i Helse Midt-Norge. Fredag var han dermed på sin siste fredagsforelesning som sykehusdirektør i Trondheim, da han har bedt om å bli fristilt fra jobben fra jobben fra 1. januar.
– Jeg har hatt et godt team rundt meg hele veien. Vi har fått ryddet opp i økonomi, vi har bygd ferdig universitetssykehuset og vi har fått hevet bygningsmassen for psykisk helsevern og det er et arbeid som fortsetter. Vi har en klar funksjonsfordeling mellom Trondheim, Orkdal og Røros, vi kan vise til gode nøkkeltall og vi jobber kontinuerlig med forbedring, noe prisene vi har delt ut her i dag viser, sa Kvernmo etter at årets tre vinnere hadde mottatt sine priser. Det deles tradisjonelt ut tre priser på årets siste fredagsforelesning på St. Olav, det er arbeidsmiljøprisen, forbedringsprisen og forskningsprisen.

Han trakk også frem samarbeidet med universitetet.
– Jeg ønsker også å takke NTNU for hva integrasjonen betyr og har betydd for sykehuset. I Trondheim skal det være litt nærmere mellom forskning og klinikk, og det har vi sammen klart å tilrettelegge for. Det er jeg stolt av. NTNU inspirerer også med sitt internasjonale arbeid, noe St. Olav nå vil jobbe videre med, sa Kvernmo.
– Så det er en bra plattform vi har bygget her. Men det ligger store utfordringer også foran sykehuset, slik vil det nok alltid være. Men St. Olav er et flaggskip for norske sykehus i fremtida, det er det ikke tvil om. Takk for meg, sa den avtroppende direktøren.