St. Olav har overtatt det nye akuttbygget på Østmarka

Ved utgangen av 2015 ble arbeidet med nytt akuttbygg på Østmarka påbegynt. Fredag 15. september 2017 ble det flunkende nye bygget overrakt St. Olav fra Sykehusbygg.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 15.09.2017
Sist oppdatert 26.09.2017

Sykehusdirektør Nils Kvernmo har flere ganger påpekt den store forskjellen i bygningsmessig standard mellom det nye sykehuset på Øya og de psykiatriske sykehusavdelingene på Østmarka og Brøset. Det er derfor en viktig milepæl for St. Olavs hospital å kunne tilby helt nye lokaler også til denne pasientgruppen.

– For fire år siden sto vi akkurat her, i det gamle, nedslitte bygget, og la en plan for hvordan vi skulle gi pasientene i psykisk helsevern verdige bygningsmessige forhold. Nå overtar vi et topp moderne bygg. Denne milepælen er første steg på den veien, som også inneholder nytt sikkerhetsbygg og senter for psykisk helse på Øya, sier Nils Kvernmo i forbindelse med den offisielle overtakelsen av bygget.

 

St. Olavs direktør Nils Kvernmo og Trygve Gjøvik fra HENT signerer overtakelsesprotokollen. Foto: Knut Ola Haug, Sykehusbygg
St. Olavs direktør Nils Kvernmo og Trygve Gjøvik fra HENT signerer overtakelsesprotokollen. Foto: Knut Ola Haug, Sykehusbygg


Østmarken Hospital ble grunnlagt tilbake i det som var nye bygg i 1919, en hel mannsalder siden. Sykehusdirektøren påpeker viktigheten av at byggene også i fortsettelsen fylles med kvalitet.
– Å reise et nytt og moderne bygg gir selvfølgelig gode fysiske forhold, men aller viktigst er det at vi får et bygg som er tilrettelagt for moderne behandling, sier Kvernmo.

 

Les også:

Snart hundre år er gått siden institusjonen Østmarken Hospital ble grunnlagt i nybygde lokaler i 1919 – tidskapselen markerer et vendepunkt i psykiatrihistorien

 

Blogg: Kontraster viskes ut