Grethe Aasved har startet som direktør ved St. Olav

– Jeg vil ut i klinikkene så fort som mulig

Grethe Aasved (63) startet mandag denne uken som St. Olavs nye direktør, og hun er mer enn klar for å komme i gang. – Jeg vil ut i klinikkene og møte dere som driver sykehuset, sier hun.

Christina Yvonne O. Kalland
Publisert 29.06.2020

Fra 10. september er hun offisielt i gang som St. Olavs nye direktør. Hun har allerede vært på plass en ukes tid, og sier hun går til jobben med ekstrem ydmykhet.
– St. Olavs hospital er et stort og veldrevet sykehus, med høykompetente ansatte. Nå vil jeg bruke tid på å bli godt kjent, med ledere, ansatte, drift - og alle byggene, sier hun og ler litt.
– Jeg har fått med meg at det finnes en kantine eller flere med salatbar, iallfall!

 

Ny direktør Grethe Aasved. foto: GOJ

Grethe Aasved startet denne uka som ny direktør ved St. Olav. Foto: Geir Otto Johansen

 

Pasientfokus og åpenhet

Grethe Aasved kommer fra jobben som administrerende direktør i Aleris Helse. På sin første dag som direktør ved St. Olav, møtte hun alle klinikk- og divisjonssjefene i Hovedledelsen.
– Jeg har ingen programerklæring utover at den røde tråden i mitt arbeid har alltid vært at vi er til for pasientene. Og for at vi skal gi pasientene best mulig helsehjelp, må medarbeiderne ha det bra og trives på jobb, både med oppgavene de har og menneskene rundt seg, sier hun. 
– I hele høst vil jeg ha et spesielt internt fokus. Vi skal drive sykehuset sammen, med de muligheter og utfordringer som er der. Nå vil jeg bli kjent med dere. Åpenhet og ærlighet står sentralt hos meg, sier hun, og legger til at hun selv legger vekt på å være tydelig i sin kommunikasjon.
– For at jeg skal bli en best mulig leder, er jeg avhengig av åpenhet og ærlige tilbakemeldinger.

 

Ny direktør Grethe Aasved. foto: GOJ

Aasved ledet sitt første møte i Hovedledelsen denne uka, med alle klinikk- og divisjonssjefer. Her sammen med klinikksjef ved Klinikk for hjertemedisin, Ole Christian Mjølstad. Foto: Geir Otto Johansen

 

Vil ut i klinikkene

Trondheim som by har lagt igjen et strålende førsteinntrykk, Aasved har fått seg boplass i sentrum og stortrives med at det meste er innen gangavstand.
– Og nå vil jeg ut på alle klinikker og avdelinger i St. Olav-systemet.  Jeg kan nesten ikke vente med å få satt meg inn i alt det gode arbeidet, i tillegg til at jeg må ta innover meg sykehuset rent fysisk. Det er stort! Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier St. Olavs nye direktør.

 

Ny direktør Grethe Aasved. foto: GOJ

Fagdirektør Runa Heimstad ønsker den nye direktøren velkommen til St. Olav. Foto: Geir Otto Johansen

 

Vi ønsker Grethe Aasved velkommen til oss på St. Olav.