Åpner for samarbeid med Yale og London

Hva er fellesnevneren for Yale Medicine i USA, London University College Hospital og St. Olavs hospital, Universitetssykehuset i Trondheim? Når Helseplattformen kommer hit, bruker alle samme journalløsning fra Epic. Dette åpner for samarbeid på nye områder.

Helse Midt-Norge
Publisert 15.05.2019
Sist oppdatert 24.11.2021

Forskere og ledelse fra Yale School of Medicine og tilhørende universitetssykehus i USA, og London University College Hospital, besøkte nylig Trondheim. De to førstnevnte har samarbeidet i to år, og NTNU har lenge hatt forskningssamarbeid med Yale. Hensikten med møtet var å diskutere videre samarbeid, og å dele erfaringer med innføring og bruk av Epic-løsningen i forskning og medisinsk behandling.

Etter to dager med seminar og workshops er dekan Björn Gustafsson ved Fakultet for medisin og helsevitenskap NTNU ikke i tvil; vi skal samarbeide mye i årene som kommer.
– Vi har hatt forskningssamarbeid med Yale i mange år. De sier at det har gått veldig bra å implementere Epic hos dem, og er veldig fornøyd også med det som forskningsverktøy. Bare det å høre at det har gått bra synes vi var veldig spennende, sier Gustafsson som også fikk snakket mye med representanter fra London College University Hospital disse dagene – fem, seks uker etter at Epic-løsningen ble satt i drift hos dem.​

Foto: Gustafsson fra NTNU (t.v.) og Helse Midt-Norges Stig Slørdahl (t.h.) i samtale med Brian Smith og Lisa Edwards fra Yale.

Bjørn Gustafsson fra NTNU (t.v.) og Helse Midt-Norges Stig Slørdahl (t.h.) i samtale med Brian Smith og Lisa Edwards fra Yale. Foto: Helse Midt-Norge

Les hele saken på Helseplattformen sine nettsider