Charlotte blir hele Norges bamselege

Hele Norges bamselege bor i Trondheim og jobber ved St. Olavs hospital. 1.november kommer Bamselegen på NRK 1 og NRK Super. Bamselegen er et læringsprogram for barn mellom 2-6 år. Serien på åtte episoder handler om den fantastiske kroppen og hvordan vi kan reparere den.

Mari Kleppan
Publisert 01.11.2019
Sist oppdatert 06.07.2020
illustrasjonsbilde

Bamslege Charlotte Olsen, Foto: NRK

 - Jeg håper seerne kan lære litt spennende ting om kroppen, hvordan den kan reparere seg, eller hvordan vi kan hjelpe kroppen til å bli frisk, sier Charlotte Olsen, barnelege på St. Olavs hospital.

Åtte unger besøker bamselegen Charlotte Olsen med bamsene sine. Med bamselansen, bamsescanneren, bamsometeret, og bamsolysen blir jakten på diagnosen like spennende som en detektivhistorie. Med Gilberts musikalinnslag, forstørrede bakterier og virus blandet med vanlig sykehusutstyr, blir legebesøket mindre skummelt. - Mange barn gruer seg for å gå til legen, og jeg håper med serien at barna blir litt nysgjerrige slik at det blir spennende å komme til legen. 


illustrasjonsbilde

Bamselege Charlotte og Nala må finne ut om Bamse har brukket beinet. foto: NRK

Serien er filmet på St. Olavs Hospital i lokalene til NTNU på Øya Helsehus og vises på NRK TVog NRK Supers app 1.nov 2019. Episodene går 2 ganger i lineær barne-TV fram mot advent.

Sesong 2 er allerede i planleggingsfasen.   

Her kan du ta en titt på Bamselegen