1 av de ansatte i karantene testet positivt på første test

Av de 18 ansatte som ble satt i karantene i forbindelse med koronasmitte på St. Olav, har én testet positivt.

Christina Yvonne Kalland
Publisert 31.07.2020
Sist oppdatert 03.08.2022
Det viser testresultatene etter første test som skjer på dag 3 etter nærkontakt med smittet. De resterende 17 har testet negativt.

– Ingen av pasientene har testet positivt på første test, og det er vi glade for. De øvrige 17 ansatte som har testet negativt, får komme tilbake på jobb dersom test på dag 7 også er negativ, opplyser fungerende fagdirektør Hilde Pleym.

Den ansatte som har testet positivt, har vært i hjemmekarantene siden tirsdag. Etter påvist positiv test, går vedkommende nå over i hjemmeisolering. Dersom vedkommende ikke har symptomer, betyr det at vedkommende må være hjemme i minst 8 døgn fra påvist smitte. Dersom vedkommende har symptomer, varer hjemmeisoleringen inntil tre døgn etter symptomfrihet.

 
– Vedkommende som har testet positivt har ikke vært på jobb siden tirsdag. Det er derfor ikke fare for at denne kan ha smittet flere pasienter eller ansatte på sykehuset, og karantenetiltakene har virket etter hensikten - som er å bryte smittekjeden, sier Hilde Pleym.

Det var tirsdag denne uken at det ble kjent at en ansatt på St. Olav var smittet med korona. Vedkommende jobber på Østmarka, og skulle vært i karantene. 

Bakgrunn:


Koronasmittet ansatt ved St. Olav skulle vært i karantene

18 ansatte og 4 pasienter i karantene etter påvist koronasmitte hos ansatt