2 pasienter, 1 pårørende og 15 ansatte i karantene

Smitteoppsporingen i forbindelse med en koronasmittet ansatt på St. Olav, setter 18 personer i karantene.

Christina Yvonne Kalland
Publisert 05.09.2020
Sist oppdatert 07.12.2020
Det ble lørdag formiddag klart at en ansatt ved anestesiavdelingen på St. Olav på Øya har testet positivt for koronavirussmitte. Smitteoppsporingen har satt 2 pasienter og 15 ansatte i karantene, i tillegg til 1 pårørende.

Karantenen varer i 10 dager fra nærkontakt med smittet. Smitteoppsporingen er nå avsluttet, og de berørte har fått beskjed. 

- Så langt vi kan se, får ikke dette vesentlige driftsmessige konsekvenser. Det er mulig at noen planlagte operasjoner må gjøres på et annet tidspunkt, men det er det for tidlig å si noe om. Nå må vi kartlegge samlede ressurser, for å se på mulighetene vi har for å omdisponere personell i klinikkene som er berørte, sier fagdirektør ved St. Olav, Runa Heimstad.

Dersom det viser seg at noen pasienter får ny time på grunn av dette, vil de få beskjed fra sykehuset.

- Det skaper utfordringer for sykehuset når vi får flere i karantene. Jeg vil berømme de ansatte som har reagert raskt og riktig, og alle retningslinjer har blitt fulgt. Dette har bidratt til at vi har fått kontroll på situasjonen i løpet av kort tid og dermed begrenset konsekvensene, sier administrerende direktør ved St. Olav, Grethe Aasved. 

Mediekontakt: Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne 930 36 997