Informasjon til fødende

På denne siden finner du informasjon til deg som skal på St. Olavs hospital i forbindelse med fødsel og barsel i koronapandemien og den første tiden etter. Har du spørsmål eller synes det mangler informasjon, ta kontakt.

Kommunikasjonsavdelingen
Publisert 16.03.2020
Sist oppdatert 24.06.2022
Bilde av en gravidmage
Foto: colourbox.com

Tror du fødselen er i gang? Ring Fødeavdelingen på: 72 57 57 77​


På St. Olavs hospital vil vi legge til rette for en trygg og god opplevelse for deg under fødsels- og barseloppholdet. De fleste koronarestriksjoner er nå fjernet ved sykehuset vårt. Alle fødende får ha med ledsager på fødsel, uansett covid-status. Under finner du informasjon som kan være greit å vite på forhånd. 

Fra 5. april 2022 gjelder disse retningslinjene ved Fødeavdelingen:

  • Dersom du som skal føde eller din ledsager har uavklart luftveisinfeksjon/bekreftet Covid-19, vil dere være isolert på sykehuset under oppholdet. Dette innebærer at dere skal være inne på rommet under hele oppholdet, og at personalet vil bruke smittevernutstyr når de er hos dere.
  • St. Olavs hospital råder ansatte, pasienter og besøkende på sykehuset til ikke å håndhilse eller klemme når de treffer noen, i tillegg til grundig og ofte håndvask.
  • Ledsager kan være med under hele oppholdet. Ingen søsken eller andre besøkende kan bli med.
  • Jordmor hjem-tjenesten er i drift igjen fra 1. april 2022.​


Vi vil gjerne svare på alle spørsmål, men råder deg til å henvende deg til lokal jordmor eller fastlege i første omgang. De gjør gode vurderinger, og vil henvise videre til oss når det er behov for det.