– En gave som vil bety utrolig mye for mange

For et barn på sykehus, kan en liten premie snu hele dagen. Denne uken overrakte Herbert Klein over en halv million innsamlede kroner til Barne- og ungdomsklinikken på St. Olav. Gaven er øremerket trivselstiltak for barn og unge. Tusen takk!

Publisert 07.09.2022

– Vi kan snakke om store prestasjoner på ulike arenaer, om mål og verdensrekorder. Men vi setter verdensrekord i takknemlighet. Det er det vi kan gi tilbake.

Ordene tilhører Thomas Birkeland. Pappaen til Nora. Nora som ble syk i fjor, og som har tilbragt timer og dager på sykehuset for å bli frisk. 

– Det har vært stor støtte i en utrolig vanskelig situasjon over tid, der dere har gjort at vi har sett smil i en periode med sorg. Der en liten premie kan snu hele dagen. 

bilde av Thomas Birkeland og datter

SMIL I TØFFE TIDER: Noen ganger kan en liten premie snu hele dagen for et barn på sykehus, sier Thomas Birkeland. Foto: Geir Otto Johansen

Anledningen for pappaens sterke ord er en gaveoverrekkelse i sykehusbarnehagen på St. Olav. Nora og Thomas representerer mottakerne av gaven, ansatte på Barne- og ungdomsklinikken tar imot den, og Herbert Klein overrekker den: Over en halv million kroner øremerket trivselstiltak for barn og unge på St. Olavs hospital.

bilde av når herbert klein overrekker sjekken

VIL BETY MYE FOR MANGE: Fra venstre Eva Beate Pedersen, Randi Hansen, Herbert Klein, Paul Georg Skogen, Solrun Pettersen, Thomas og Nora Birkeland. Foto: Geir Otto Johansen

– Det er ikke meg, det er oss. Det er utrolig hyggelig å kunne få overrekke denne gaven til dette formålet. Det er gode mennesker som har gitt, og gode mennesker unner andre godt, sier Klein, som startet innsamling via Spleis for å markere 10-årsjubileet for verdensrekorden som han og Havfruen satte med verdens største blåskjellsuppe i 2012. Den gang ble det også samlet inn penger til Barne- og ungdomsklinikken. 

Randi Hansen er avdelingssjef for sykepleie på sengepost, poliklinikk og barn mottak på Barne- og ungdomsklinikken, og kan ikke få sagt nok hvor mye en slik gave betyr.

– Trivselstiltak utgjør veldig mye for barn på sykehus. For dem selv, for søsken, foreldre, besteforeldre, familie og venner. Vi skal tilby en god opplevelse på sykehuset, midt i alvoret. Leker, gaver, premier, kulturopplevelser, arrangementer, nye omgivelser - denne gaven vil bety utrolig mye for utrolig mange, sier Hansen.

Nora krøller sammen papiret som den store sjekken var pakket inn i, og ramser opp tallene som står der. Pappa Thomas smiler.

– For henne, for oss, for søsken - og til de som kommer etter oss. Tusen takk for at du og dere hjelper oss på veien videre.

bilde av herbert klein og thomas birkeland

ØREMERKET TRIVSEL: Pengene som er samlet inn, er øremerket trivselstiltak for barn og unge på St. Olav. Foto: Geir Otto Johansen