29 personer fikk feil prøvesvar

På grunn av en manuell feil på laben, mottok 29 personer feil prøvesvar på sin koronatest torsdag morgen. De berørte har blitt kontaktet og fått formidlet riktig svar. Sykehuset beklager feilen.

Christina Yvonne Kalland
Publisert 27.01.2022

- Enkelt forklart har svarene fra ett brett med ferdiganalyserte prøver blitt svart ut til feil navneliste. Det beklager vi, og vi har kontaktet de berørte og informert om korrekt resultat. De trenger derfor ikke å ta en ny test, opplyser Andreas Christensen, overlege ved Avdeling for medisinsk mikrobiologi, St. Olavs hospital.  

Testsvarene ble sendt ut natt til torsdag, og var tilgjengelige for mottakerne i noen timer før feilen ble oppdaget og korrigert. Mottakerne er hjemmehørende i Trondheim og Malvik, og kommunene har også fått beskjed.
 
- Dette er en feil som våre kontrollrutiner vil avdekke. Det uheldige var at svarene gikk ut før feilen ble oppdaget. Oppklaringen skjedde her raskt, og de berørte fikk beskjed etter kort tid. Det vil si at noen gikk fra positiv til negativ og omvendt i løpet av morgenen. Vi har gått gjennom våre rutiner for utsending av svar, for å sikre at det ikke skjer igjen, sier Christensen. 

Kontaktperson for media

Andreas Christensen, overlege ved Avdeling for medisinsk mikrobiologi
Tlf 72 57 30 85