Redusert fremkommelighet

Adkomst St. Olav under Arctic Race søndag 14. august

I forbindelse med sykkelrittet Arctic Race 14. august, stenges hovedveien inn til St. Olav fra Elgeseter gate. Her finner du alternative innkjøringer til sykehuset på rittdagen. I akutte tilfeller er det ingen begrensninger for utrykningskjøretøy.

Christina Yvonne Kalland
Publisert 10.08.2022

​​Arctic Race of Norway er verdens nordligste sykkelritt, og søndag 14. august kommer syklistene til Trondheim. Det innebærer at enkelte gater i Trondheim blir sperret, blant annet hovedveien inn til St. Olav. De som skal til St. Olav eller legevakta på søndag, kan komme seg dit via disse tre punktene: 

- Ceciliebrua
- Krysset Magnus den Godes gate/Elgeseter gate
- Krysset Holtermans veg/Valøyvegen

På disse tre punktene vil man bli møtt av politi og veidirigenter som slipper pasienter, besøkende og ansatte gjennom, og det er skiltet hvor man skal kjøre. Se veibeskrivelser på kartet under. 

kart som viser hvor veien er sperret inn til st. olav 14. august 2022. Viser også alternative ruter og sluser med vakter.

Veibeskrivelser for St. Olavs hospital og legevakta i forbindelse med The Arctic Race Norway 2022. Illustrasjon: Trondheim kommune Utskriftsvennlig versjon av kartet

Ambulanser og utrykning

I akutte tilfeller er det ingen begrensninger for ambulanser og andre utrykningskjøretøy, denne trafikken går som normalt. Utrykninger som ikke er akutte, må forholde seg til planlagte passeringspunkter i løypa, og der vil det være vakter fra politiet. 

Redusert fremkommelighet

Selve rittet varer fra klokken 14 - 18 søndag 14. august. Både før og under rittet vil det være redusert fremkommelighet i Trondheim, spesielt i Midtbyen. Men også i områdene rundt vil det kunne ta lengre tid å komme seg dit man skal. Besøkende som skal til St. Olav, bør derfor beregne ekstra god tid denne dagen.