St. Olav er Årets lærebedrift i kokkefaget 2023

Vil du bli kokk, er St. Olavs hospital det beste stedet å lære, ifølge ny kåring.

Lill Kristine Anda
Publisert 18.03.2024
Sist oppdatert 22.03.2024
En gruppe menn som sitter ved et bord med mat og drikke
St. Olav er årets lærebedrift 2023

Norske Kokkers landsforening deler årlig ut en pris for Årets lærebedrift i kokkefaget til en bedrift de føler har utmerket seg i sin opplæring av kokkelærlinger. I år valgte de ut St. Olavs hospital Mat & Cafe.

I begrunnelsen la de vekt på at bedriften med sine 100 ansatte kunne tilby et stort og variert læringsmiljø, med fokus på bærekraftig mat som lages fra bunnen av og god oppfølging gjennom hele læreperioden.

- Matglede, matkunnskap og stolthet for ernæringskokkfaget ble formidlet til lærlingene, skrev NKL i uttalelsen sin.

 

En viktig jobb

En mann med hatt
Karianne Vegset

Fagansvarlig for diettkjøkkenet og faglig leder for lærlingene Karianne Vegset synes det er veldig givende å bli kåret til Årets lærebedrift 2023. Hun føler også at jobben de gjør med å lære opp framtidens ernæringskokker er veldig viktig, for å kunne gi pasientene best mulig mat når de er på sykehuset.

- Det er et stort fokus på hjemmelaget mat. Vi skal kunne lage mat som vi kunne ha tenkt oss selv. Vi er jo så heldige. Vi drar på jobb, så drar vi hjem og spiser god middag. Her er det vi som bidrar til den gode middagen for de som ligger inne. Og da gir vi alt vi kan for at det skal bli bra, både smak- og ernæringsmessig.

 

Fornøyde lærlinger

En gruppe mennesker som poserer for kameraet
Julia Genowefa Lepiochin, Jenny Aanes og Camilla Mikalsen

St. Olav har i dag fire lærlinger, hvor tre jobber på Øya og en jobber på Orkdal Sjukehus. Lærlingene Jenny Aanes, Julia Genowefa Lepiochin og Camilla Mikalsen er svært fornøyde med læretiden sin og synes det er en spennende og variert arbeidsplass. De får prøvd seg på mye forskjellig og har bare godt å si om kollegaene sine.

- De har tatt oss godt imot, de hjelper oss mye og får alltid humøret vårt opp om vi føler oss litt nede. Vi trives veldig godt.

Bli kjent med kjøkkenet og møt våre lærlinger.