RITardando

Et kor du blir glad i.

30 år med sangglede

RITardando er St. Olavs eget bedriftskor med rundt 50 sangglade damer. Koret er godt etablert, og har 30-årsjubileum i år. Det er svært populært, og flere av korets sangere har faktisk vært med helt siden starten den 15. mars 1994. Men yngre krefter har også kommet til, så det er en god spredning i alder.

Medlemmene kommer fra ulike deler av sykehuset og består av både sykepleiere, leger, sekretærer, ergoterapeuter, barnepleiere og bioingeniører.

-Vi mener det er positivt for arbeidsmiljøet at så mange ulike yrkesgrupper deltar. Man får kontaktpersoner rundt på sykehuset som gjør det lettere å ta kontakt med enheter ved behov, sier Ellen Gjerløw, leder for RITardando.

Koret tar imot nye medlemmer hele året, men det beste er å begynne ved oppstart om høsten eller etter nyttår, da starter de ofte med nytt repertoar.

 

En gruppe mennesker som poserer for et bilde
RITardando, St. Olavs eget bedriftskor.

 

Mange spennende prosjekter

Med RITardando blir du en del av et unikt miljø, og får muligheten til å delta på mange spennende prosjekter. Foruten øving hver torsdag klokken 19.00-21.30, deltar koret også på lokale og nasjonale arrangementer i regi av Korforbundet, som sangerstevner, landsfestivaler og ulike konserter.

De opptrer også gjerne på sykehuset, med faste konserter i juni og desember i kantina på Akutten og Hjerte-lunge-senteret og i vestibylen på Gastrosenteret, samt på forskjellige arrangementer på avdelingene som avskjedmarkeringer, jubileer og konferanser med mer.

En gruppe mennesker som poserer for et bilde
Fra RITardandos opptreden på julemarkedet i desember 2023.

 

Konserter og utenlandsturer

RITardando har vært på mange utenlandsturer, og de har deltatt både i konkurranser og vært på festivaler. Høsten 2024 blir det jubileumstur til Beograd, hvor målet er å ha konsert i samarbeid med et lokalt kor.

Koret arrangerer også egne konserter, og 25. april skal de ha jubileumskonsert på Bifrost scene på Heimdal videregående skole, sammen med Trøndernes Mandssangforening, et mannskor de har samarbeidet mye med opp gjennom årene.

Tidligere har de to korene blant annet framført Vivaldis "Gloria" og Faures "Rekviem" sammen. Nå står mer moderne takter for tur, med repertoar fra musikaler, operette/opera og film.

- Vi gleder oss veldig til konserten og håper på fullt hus, sier Ellen Gjerløw, som oppfordrer alle sangglade St. Olav-ansatte til å bli med i koret.

- Vi har en flott dirigent i Gunnhild Breirem, hun er flink, entusiastisk og inspirerende. Å være med i koret gir energi og mange nye bekjentskaper og vennskap!

Vil du bli med ? Sjekk ut Facebook-siden til RITardando.

En gruppe mennesker på en scene
Fra adventskonsert i Ilen kirke i desember 2023.

 

Sist oppdatert 28.02.2024