Lærings- og mestringssenteret, Rehabiliteringsklinikken

Vi arbeider innen to hovedområder: 1) Diagnosespesifikke lærings- og mestringskurs for voksne pasienter med kronisk sykdom og deres pårørende, i samarbeid med flere av sykehusets kliniske avdelinger. 2) Helsepedagogisk opplæring til fagpersonell. Eksempelvis Grunnkurs i helsepedagogikk og motiverende intervju for helsepersonell i kommune og spesialisthelsetjeneste.

Ved langvarige helseutfordringer kan manglende kunnskap om egen sykdom eller tilstand, praktiske utfordringer og andre forhold, forverre situasjonen og gi redusert livskvalitet.

Lærings- og mestringssenteret har som mål å gi pasienter og pårørende økt kunnskap om egen sykdom og økt innsikt i egen situasjon for å kunne forebygge forverring og bidra til bedre selvopplevd helsestatus.

LMS Rehabiliteringsklinikken har en koordinatorfunksjon for LMS-aktiviteten på St.Olav. 

Kontakt

Telefon

Mandag til fredag, kl 08:00 - 15:00

Postadresse

St. Olavs hospital HF
Rehabiliteringsklinikken
Lærings- og mestringssenteret
Postboks 3250 Torgarden
7006 Trondheim

Slik finner du fram

Oppmøtested

Oppmøtested varierer og vil stå nærmere spesifisert i kursinformasjonen du mottar.

1902-bygget

Harald Hardrådes gt 14

Orkdal Sjukehus, Sjukehusvegen 3, Orkanger

Sjukehusveien 3, Orkanger

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog. Her finner du beskrivelse av transporttilbud og lenker inn dit.

For St. Olavs hospital på Øya gjelder dette:
 

Tog

Nærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon. Det er kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det går også buss mellom Øya og Trondheim Sentralstasjon.
 

Flybuss

Værnesekspressen og Flybussen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
 

Bussforbindelser regionalt og lokalt

For de fleste lokale bussene er Studentersamfundet i Elgeseter gate nærmeste holdeplass til sykehuset på Øya. Dette gjelder også regionbussene.

Merk: noen bussruter også går innom St. Olav på Øya. 

Se nettsidene til AtB for flere detaljer om busstilbudet til St. Olavs hospital

Buss

Det er bussholdeplass ca. 200 meter fra hovedinngangen til sykehuset. 
For mer informasjon om rutetider:

Parkeringsplasser

Sykehuset har gratis parkeringsplasser.  Antall p-plasser er begrenset så ved innleggelser bør man vurdere andre transportmuligheter enn privat bil.
 

 

Kurs og møter

 • Cøliaki. Lærings- og mestringskurs
  Pasientopplæring for deg med nyoppdaget cøliaki. Det anbefales at barn er over 12 år for å delta. Hver deltaker under 18 år kan ta med seg to pårørende. Hver deltaker over 18 år kan ta med seg en pårørende.
  Cøliaki. Lærings- og mestringskurs
  1.
  desember
  2023
 • CFS/ME. Kurs for pårørende til voksne med CFS/ME
  CFS/ME står for Chronic Fatigue Syndrome / Myalgic Encephalomyelitis. Vi tilbyr lærings- og mestringskurs for pårørende til voksne med CFS/ME.
  CFS/ME. Kurs for pårørende til voksne med CFS/ME
  6.
  desember
  2023
 • Lipødem. Lærings- og mestringskurs
  To dagers pasientopplæring om lipødem. Lipødem er en sykelig fettansamling i legger, lår og sete, eventuelt armer. Tilstanden er ofte smertefull, og den bedres ikke ved slanking.
  Lipødem. Lærings- og mestringskurs
  11.
  desember
  2023
  2 dager