Håndtering av matallergi i barnehager og skoler
Oppdaterte nasjonale faglige råd for håndtering av matallergi i barnehager og skoler er publisert av Helsedirektoratet i samarbeid med RAAOene.
Håndtering av matallergi i barnehager og skoler
Matallergi kan være utfordrende både for barn og voksne. Her finner dere de nasjonale faglige rådene, e-læringskurs og informasjonsfilmer om håndtering av matallergi i skoler og barnehager.
Oppdaterte nasjonale faglige råd for håndtering av matallergi i barnehager og skoler er publisert av Helsedirektoratet i samarbeid med RAAOene.
Kort om kurset: Målet med kurset er at du skal være trygg på hva som skal til for å ivareta barnet med matallergi. Kurset er delt opp i 9 moduler så du enkelt kan velge ut tema som er aktuelle for deg.
Målgruppe: Ansatte i barnehager, skoler og skolefritidsordning
Mål: Du skal være trygg på hva som skal til for å ivareta barnet med matallergi
RAAO har laget filmer som kan være til hjelp i håndtering av matallergi i barnehager og skoler. Filmene er mellom 2-5 minutter, og kan brukes fritt i undervisning, opplæring og informasjonsarbeid. Du finner filmene nedenfor.
I "Mat og Helse i skolen", et tidsskrift for mat- og helselærere, kan du lese vår artikkel "Matallergi på skolekjøkkenet". Artikkelen finner du på side 10 i bladet. Tidsskriftet utgis av Mat og Helse i skolen, en ideell, faglig organisasjon som arbeider for å styrke fagområdet mat og helse i hele utdanningsløpet, og har egen nettside: www.matoghelse.org
God pasientopplæring er viktig, og en forutsetning for å leve godt med matallergi. Pasient og pårørendeopplæringen har fått et løft ved at vi nå kan tilby matallergikurs i alle våre helseregioner. Kursene arrangeres i samarbeid med lærings- og mestringssentrene. RAAO Midt-Norge arrangerer kurs ved St. Olavs hospital på våren, dato gjøres kjent i januar hvert år. I tillegg arrangeres det kurs ved de andre regionale sentrene i Bergen, Tromsø og Oslo.
Harmløst for noen, men livsfarlig for andre. Matallergi kan ha en stor innvirkning på livet til mange og rammer særlig barn og unge. Men hvorfor er det flere og flere som blir allergiske mot mat?
I denne episoden av Diagnose forteller overlege Anders Tøndell fra Regionalt senter for astma, allergi og overfølsomhet (RAAO) oss om matallergi, og vi snakker med Hilde om hvordan det er å leve med tilstanden