Henrykte på Kvinneklinikken

10 år siden Kvinneklinikken åpnet dørene på Kvinne-barn-senteret og på selveste kvinnedagen 8. mars; det kunne ikke vært en bedre dag for offisiell åpning av den nye operasjonsstua på gynekologisk avdeling ved St. Olav.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 20.07.2016

Iveren har vært stor, og prosessen har vært lang. Resultatet har heldigvis blitt veldig bra. Endelig kunne de offisielt skjære over snora for døra inn til poliklinisk operasjonsstue på gynekologisk avdeling! Med skarp skalpell, kake og ballonger var det 8. mars 2016 endelig tid for feiring.
– Dette viser at man lykkes med å tenke nytt og annerledes, og kan få til å bruke ressurser optimalt og effektivt, sa fagdirektør Runa Heimstad på markeringen.
– Og æres de som æres bør, fortsatte hun, og trakk spesielt frem seksjonsoverlege i gynekologi Merete Myklebost, avdelingssjef ved gynekologisk avdeling Mari Haugen og operasjonssykepleier Inger Riseth.
– Det har vært mange års intens jobbing, og mange planer og møter og skisser. Nå står operasjonsstua klar, vi har fått prøvekjørt den, og er endelig i gang. Uten dere, så hadde ikke dette gått, skrøt Heimstad.

En gruppe mennesker i kirurgiske scrubs
Mari Haugen og Merete Myklebost står klar med skalpellen for å markere åpning av ny operasjonsstue i Kvinne-barn-senteret. Inger Riseth til høyre. Foto: Christina Yvonne Olsen

Henrykte

Arealet der operasjonsstua nå er, har vært dagpost og tidvis stått tomt. Av og til brukt som rom for samtaler med pasienter. To dager i uka er det nå full rulle med mindre gynekologiske inngrep på den nye stua. Inngrepene foregår i lokalbedøvelse, og kapasitet frigjøres for de litt større og tyngre inngrepene i operasjonsstuene i andre etasje, som krever mer avansert anestesi.
– Vi er henrykte, rett og slett utrolig begeistret! Det er store og lyse lokaler, med nødvendig utstyr og dyktig mannskap, som får gjort det de skal, på en effektiv måte, sa Merete Myklebost under markeringen.
– Vi har flere muligheter for operasjoner som kan gjennomføres her, så vi har mer på agendaen. Dette er en stor dag, smilte Myklebost.

Avdelingssjef og snorskjærerkompanjong Mari Haugen er helt enig.
– Jeg har sett litt på tallene, og det er allerede færre på venteliste. Nå jobber vi videre med hvilke pasienter vi skal ta i mot, så vi er hele tiden i utvikling, sa Haugen etter snorskjæringen.

Vi gratulerer med nyåpning på Kvinneklinikken - på selveste kvinnedagen!