Tirsdag 17. oktober kl. 18 - 20

Åpen dag i det nye akuttbygget på Østmarka

Snart åpner et flunkende nytt bygg i akuttpsykiatri på Østmarka. Tirsdag 17. oktober har du muligheten til å se deg om i et moderne psykiatribygg som til vanlig er lukket for andre enn pasienter og ansatte. Velkommen til åpen dag.

Christina Yvonne Olsen
Publisert 10.10.2017
Sist oppdatert 11.10.2017

Den 17. oktober vil det nye bygget være åpent for beskuelse og vandring i et par timer, mellom klokken 18 og klokken 20. Brukere, pårørende, ansatte og andre interesserte er da velkommen inn. Det vil stå ansatte med gule vester plassert rundt i bygget, og de vil informere om bygget og hvordan driften framover er planlagt.

Akuttpostene tilbyr utredning og behandling av voksne innlagt med ulike psykiske plager og lidelser. Hovedmål for behandlingen vil være utredning og behandling av psykisk tilstand og kartlegging av behandlingsbehov, stabilisering og/eller bedring av psykisk helse, samt økt mestring av egen livssituasjon. Ved innflytting i nybygget vil akuttseksjonen ha 40 sengeplasser fordelt på fire tun. 

 

En liten sniktitt i den indre hagen i det nye akuttbygget på Østmarka. Foto: Geir Otto Johansen
En liten sniktitt inn i den indre hagen i det nye akuttbygget på Østmarka. Foto: Geir Otto Johansen

 

Formålet med en slik åpen dag er å bidra til å gjøre psykiatrien og behandlingen mer åpen og transparent.
– Samtidig er vi stolte av bygget, og vil gjerne vise det fram. Det er kanskje det mest moderne psykiatribygget i Norge og Europa. Her har vi innovative løsninger som kontaktfri registrering av søvn og belysning med døgnrytmeregulerende effekt, som lys som er fritt for blått lys, sier seksjonssjef for akutt i Psykisk helsevern, avdeling Østmarka, Knut Langsrud.

Bygget ligger rett ved parkeringa inne på sykehusområdet på Østmarka, og det vil stå ansatte i gule vester utenfor. Adressen er Østmarkveien 15, og det er bare å møte opp. Dørene åpner klokken 18.

Offisiell åpning av bygget skjer 26. oktober, og det vil da finne sted en egen markering.

St. Olav har overtatt det nye akuttbygget på Østmarka

- Tidkapselen markerer et vendepunkt i psykiatrihistorien