Hjelp deg selv i ventetiden

Det er mye du kan gjøre for deg selv, før du møter til første time med din behandler. Endring består av mange små skritt, alt som hjelper deg i riktig retning. Det er lurt å starte med en ting om gangen.  På denne siden gir vi deg noen tips.

 

Diagram

Struktur kan hjelpe deg

En stabil hverdag med noen faste holdepunkter, en regelmessig døgnrytme og sosial kontakt er viktig for oss alle for å ha det bra. Strukturen i hverdagen kan lett falle vekk når vi strever psykisk. Små, men positive handlinger i hverdagen kan ha stor betydning for vår psykiske helse, hvis vi gjør dem til gode vaner.
 
Under får du tilgang til ulike informasjonsvideoer med tips til hvordan du kan hjelpe deg selv i ventetiden. Du kan velge å se på de filmene du tenker er relevante for deg.
 
Du finner også en lenke til aktivitetstilbud i kommunen og til brukerorganisasjoner.​

Klikk på bildet for å se video
 

Klikk på bildet for å se video
 

Klikk på bildet for å se video
 

Klikk på bildet for å se video
 

Klikk på bildet for å se video
 

Klikk på bildet for å se video


Enkelte enheter ved DPS tilbyr Jobbresept 1. Her jobber jobbspesialister tett sammen med behandlerne for å tilby pasienter hjelp til å komme i lønnet jobb som en del av behandlingen.
Illustrasjon av en dame som sitter  og snakker med en mann
​Målgruppen er unge voksne (18 til 30 år). Målet er å bidra til at den enkelte kan ta i bruk sine ressurser og komme i ordinært lønnet arbeid.
 
JobbResept1 kan hjelpe til med å finne en jobb som passer for hver enkelt, og veilede slik at det er mulig å komme i jobb og beholde jobb.  Jobbspesialistene i JobbResept1 bruker modellen Individuell jobbstøtte (IPS). Du kan lese mer om denne modellen ved å trykke på lenken nedenfor.
 
Hvis du ønsker å høre mer om Jobbresept1 kan du også spørre din behandler om mer informasjon når dere treffes.
 
 
Sist oppdatert 06.03.2024