Behandling

Bekkenbunnstrening

Bekkenbunnstrening bidrer til at musklaturen i underlivet blir styrket. Dette bidrar til å hindre urinlekkasje, og senere nedsig av livmoren. Det er lurt å gjøre slike øvelser under og etter svangerskap, eller dersom du sjeneres av urinlekkasje.

Svangerskap og barseltid

Du bør trene bekkenbotnsmusklane mens du er gravid, sjølv om du ikkje er plaga med urinlekkasje. Det er vist at intensiv styrketrening av bekkenbotnsmusklane effektivt førebygger/behandlar urinlekkasje både under og etter svangerskapet. Det ser dessutan ut til at trent bekkenbotnsmuskulatur er ein fordel under sjølve fødselen, samt at kvinner lettare finn igjen musklane etter fødselen. Du kan følge treningsprogrammet som er forklart her, både mens du er gravid og etter fødselen. 

Før

På gynekologisk poliklinikk ved St. Olavs hospital er det mulighet for individuell oppfølging hos fysioterapeut. Fysioterapeut leder også ukentlige gruppetreninger med intensiv styrketrening av bekkenbunnsmusklene.  Du må ha rekvisisjon fra lege. Ingen egenandel. En forutsetning for å delta i gruppen er at du trener bekkenbunnsmusklene riktig, og du må derfor gjennom en individuell undersøkelse hos fysioterapeut før du eventuelt kan inkluderes i gruppen.

 

Under

Sted: Treningen foregår i store gymsal i 1. etasje i 1902- bygget på Øya.

g_5a89123b_c8f3_4151_91ae_e47bfcfa5cc2

 

Mer om bekkenbunnstrening

Etter

g_9787c2e5_9500_4d6d_9029_f2e3fc1ee770

Bekkenbunnstrening (video)

Denne videoen viser deg hvorfor det er lurt å trene bekkenbunn etter fødsel, og hvordan du kan gjøre det.
Se videoen her.
Illustrasjonsfoto av beinstrukturen i bekkenet.

Kontakt

1902-bygget Fysioterapi-seksjonen

Kontakt Fysioterapi-seksjonen

Besøkstider

Mandag til fredag kl 08:00-15:00

1902-bygget

Harald Hardrådes gt 14

En bygning med et stort svart rør foran seg

Orkdal Sjukehus

Sjukehusveien 3, Orkanger

Transport

Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Det er mulig å ta seg frem til de fleste avdelinger ved St. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog. Her finner du beskrivelse av transporttilbud og lenker inn dit.

For St. Olavs hospital på Øya gjelder dette:
 

Tog

Nærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon. Det er kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det går også buss mellom Øya og Trondheim Sentralstasjon.
 

Flybuss

Værnesekspressen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
 

Bussforbindelser regionalt og lokalt

For de fleste lokale bussene er Studentersamfundet i Elgeseter gate nærmeste holdeplass til sykehuset på Øya. Dette gjelder også regionbussene.

Merk: noen bussruter også går innom St. Olav på Øya. 

Se nettsidene til AtB for flere detaljer om busstilbudet til St. Olavs hospital

Kurs

  • Inkontinens. Lærings- og mestringskurs
    Todagers pasientopplæring for deg med urininkontinens, som ønsker å forebygge dette samt for den som er operert eller venter på operasjon. Pårørende er velkomne til å delta.
    Inkontinens. Lærings- og mestringskurs
    Dato kommer